Vasić ponovo bez premca

U ponedeljak i utorak, 24. i 25. novembra 2014, veslači i veslačice u Novom Sadu, pod dirigentskom palicom novog savetnika stručnog štaba Veslačkog saveza Srbije Milana Baćanovića, imali funkcionalno-dijagnostički test. Od 5. decembra pripreme u Crnoj Gori i Turskoj

Reprezentativci i kandidati za sastav srpskog veslačkog državnog tima u ponedeljak i utorak, 24. i 25. novembra 2014, u Novom Sadu su imali funkcionalno-dijagnostičko testiranje kojim je rukovodio Milan Baćanović, nekadašnji proslavljeni trener austrijske reprezentacije, i koji je na ovaj način otpočeo saradnju sa Veslačkim savezom Srbije u kojem će u 2015. biti savetnik stručnog štaba reprezentacije. U Novom Sadu su testirani seniori A i B, laki seniori kao i ženski deo tima. Kao i na testiranju na 4 km i 6 km na vodi početkom novembra i na ovom testu najbolji rezultat među seniorima A postigao je Miloš Vasić. Kod lakih seniora najbolji je bio Marko Jošić, kod seniora B Dušan Slavnić, a kod veslačica Ivana Filipović.

– Šef na testiranju je bio Milan Baćanović koji je tako napravio prvi korak u saradnji sa našim nacionalnim timom. Ovaj vrsni stručnjak će pomagati u testiranju i analizi rezultata i u 2015. će biti savetnik stručnog štaba – kazao je član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić, koji se osvrnuo na postignute rezultate u Novom Sadu – Miloš Vasić je još jednom pokazao da se nalazi u odličnom ritmu, dostigavši zavidan nivo i forme i rezultata u ovom periodu priprema. Odmah iza njega je bio Radoje Đerić. Sve u svemu ovaj test je bio odličan parametar dosadašnjeg rada a pokazao je i stručnom štabu i samim takmičarima gde su i šta su u ovom trenutku. Naredno testiranje biće obavljeno kroz pet-šest nedelja i tada ćemo videti ko je uspeo da taj period iskoristi za neophodan napredak. Postavljeni su izuzetno visoki standardi jer nam je cilj medalje na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 2015. i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. S tim u vezi u nacionalni tim će ući samo takmičari za koje se proceni, na osnovu rezultata na treninzima, da su sposobni za dosegnu pomenute visoke ciljeve.

Posle testa veslači i veslačice su nastavili s pripremama u Srbiji u kojoj će ostati sve do 5. decembra. Tada se putuje na pripreme u Crnu Goru i Tursku. U Tivat sa članom selektorske komisije VSS Dejanom Guslovim putuju Marko Marjanović i Aleksandar Filipović, kao i aktuelni evropski prvaci iz dvojca bez kormilara Dušan Bogičević i Veselin Savić. Predvođeni trenerima reprezentacije Oleksandrom Fedotovim i Sašom Mimićem u Kojčegizu će raditi Nikola Stojić, Miloš Vasić, Radoje Đerić, Nenad Beđik, Miljan Vuković, Miloš Stanojević, Petar Jovanović, Iva Obradović i Jovana Arsić.

– Sledi odlazak na pripreme van zemlje. U dogovoru sa Petrom Ibročićem Ivana Filipović neće menjati lokaciju pripreme i ostaće da trenira u Novom Sadu jer tamo ima sve neophodne uslove za njen program priprema. Goran Jagar očekuje prinovu pa smo se dogovorili da u decembru ostane u Beogradu – istakao je Ilić.

Kompletne rezultate iz Novog Sada možete preuzeti OVDE