Poslednji jesenji test na vodi

Veslači u nedelju i ponedeljak, 9. i 10. novembra 2014, imali testiranja na 6 km i 4 km. Miloš Vasić najbolji u seniorskom skifu, odlični rezultati mlađih seniora. U decembru selidba u Crnu Goru i Tursku

Reprezentativci i kandidati za sastav srpskog veslačkog državnog tima u nedelju i ponedeljak, 9. i 10. novembra 2014, na Adi Ciganliji imali su testiranja na 6 km i 4 km, što je bio ujedno bio i poslednji jesenji test na vodi. Komentar testiranja dao je član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić.

– U konkurenciji seniorskih skifova najbolji oba dana bio je Miloš Vasić, dok su u istoj disciplini solidne rezultate postigli i Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, Radoje Đerić i Goran Jagar. Na visini zadatka bila je i Ivana Filipović koja je i na 6 km i na 4 km zabeležila odlične rezultate. Posebno bih pohvalio izdanja mlađih seniora koji su po sve prikazanom bili na višem niovu od seniora A. Dvojac bez kormilara Andrija Šljukić, Igor Lončarević bio je odličan, a isto važi i za Petra Jovanovića u skifu za lake veslače – istakao je Ilić i dodao – Ovim testiranjem smo zaključili jesenju sezonu testiranja na vodi. Do kraja godine imaćemo još jedno zvanično testiranje na ergometru. U svakom slučaju prikupili smo važne informacije za nastavak priprema.

Sve do 5. decembra treninzi će biti u Srbiji kada je planirana selidba u Crnu Goru i Tursku. U Tivat sa članom selektorske komisije VSS Dejanom Guslovim putuju Marko Marjanović i Aleksandar Filipović, kao i aktuelni evropski prvaci iz dvojca bez kormilara Dušan Bogičević i Veselin Savić koji su zbog operacije hematoma na nozi, odnosno visoke temperature propustili testiranje. Predvođeni trenerima reprezentacije Oleksandrom Fedotovim i Sašom Mimićem u Turskoj će raditi Nikola Stojić, Goran Jagar, Miloš Vasić, Radoje Đerić, Nenad Beđik, Miloš Stanojević, Petar Jovanović, Iva Obradović i Jovana Arsić.

– Miloš Stanojević i Petar Jovanović su rezultatima na testiranjima izborili svoje mesto u državnom timu za pripreme u Turskoj. U dogovoru sa Petrom Ibročićem Ivana Filipović neće menjati lokaciju pripreme i ostaće da trenira u Novom Sadu jer tamo ima sve neophodne uslove za njen program priprema – kazao je Ilić.

U subotu pored seniora i seniora B testiranje na 6 km imali su i kandidati za juniorsku reprezentaciju. Najbolji u dvojcu bez kormilara bili su Nikola Cvijetić i Lazar Lazović iz Crvene zvezde, a u skifu Marko Ristić iz Smedereva.

– Juniori posle ovog testiranja nastavljaju pripreme u svojim klubovima. Zajedničke pripreme imaćemo u februaru ili martu kada ćemo polako krenuti da kristališemo posade za izazove u 2015 – kazao je član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije i selektor juniora Dejan Guslov.

Rezultate testiranja seniora A i seniora B na 6 km i 4 km preuzmi OVDE

Rezultate testiranja juniora na 6 km preuzmi OVDE