Daljinskom regatom u Novom Sadu spuštena zavesa na 2014.

U subotu, 18. oktobra 2014, u Novom Sadu održano Treće kolo omladinske lige Srbije, poslednje zvanično veslačkog takmičenje u našoj zemlji u 2014.

U subotu, 18. oktobra 2014, u Novom Sadu je održano Treće, završno, kolo Omladinske lige Srbije, poslednje veslačko takmičenje u 2014, čime je i zvanično spuštena zavesa na ovu sezonu. Veslački klub Danubius 1885 se još jednom pokazao kao odličan domaćin a preko 150 veslača i veslačica iz deset srpskih i četiri inostranih klubova su puni utisaka otišli iz Novog Sada. Takmičenje u Novom Sadu je ujedno predstavljalo i novo kolo Dunavskog kupa u kojem učestvuju po dva kluba iz Srbije, Mađarske i Hrvatske, a priliku da se takmiče na daljinskoj regati na Dunavu na 4 kilometra imali su i gostujuće posade juniorskih i seniorskih skifova.

– Prezadovoljni smo kako je proteklo takmičenje u Novom Sadu a ovu priliku koristim da se zahvalim svim učesnicima kao i Kapetaniji koja je u vreme takmičenja zatvorila plovni put na Dunavu i tako omogućila maksimalne uslove za okršaje na ovoj reci. I vreme je bilo na našoj strani tako da smo, sve ukupno gledano, bili u prilici da organizujemo jedan lep veslački događaj. Pored takmičenja pionira i kadeta u završnom kolu Omladinske lige na Dunavu je održano i takmičenje koje se bodovalo za nedavno formirani Dunavski kup. Pored Danubiusa 1885 i Palića za bodove su se borili i mađarski Mohač i hrvatski Iktus. Nažalost, ovo kolo Dunavskog kupa propustili su Vukovar i Baja, s tim što je jedna od gostujućih ekipa bila i Tisa iz Mađarske. Takođe, na Daljinskoj regati kao gostujuće ekipe borili su se juniori i senori u skifovima jer nam je bio cilj da se što više ekipa bori u poslednjem takmičenju u ovoj godini – kazao je prvi čovek Danubiusa 1885 Petar Ibročić i dodao – Na kraju Daljinske regate svi učesnici su se počastili pasuljem koji tradicionalno pripremamo i koji je postao nezaobilazno obeležje ovog takmičenja.

Kompletne rezultate Daljinske regate u Novom Sadu možete preuzeti OVDE