Đorđević umesto Savića u Izvršnom odboru VSS

U Beogradu, 6. aprila, održana redovna godišnja Skupština Veslačkog saveza Srbije na kojoj su sve odluke donete jednoglasno

U beogradskom restoranu „Jezero" na Adi Ciganliji u subotu, 6. aprila 2013, održana je redovna godišnja Skupština Veslačkog saveza Srbije (VSS). Sednici ovog, veoma važnog, tela srpskog veslačkog sporta prisustvovali su predstavnici 15, od ukupno 16 klubova koliko ih je u sistemu VSS. Skupština je, prema očekivanjima, bila veoma ekspeditivna a sve odluke su donete jednoglasno. Usvojeni su Izveštaj o radu u prošlog godini, Finansijski izveštaj za 2012, kao i Izveštaj o radu reprezentativnih selekcija u prošlog godini u kojoj je pored učešća dve posade na Olimpijskim igrama u Londonu osvojeno čak sedam medalja na najvećim svetskim takmičenjima - tri bronze i srebro na Evropskom prvenstvu za seniore u Varezeu, zlato na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Trakaiju, dve bronze na Svetskom prvenstvu za juniore u Plovdivu te zlato na Evropskom prvenstvu za juniore na Bledu.

Usvojen je plan i program reprezentativnih aktivnosti u 2013, a članovi Sklupštine su, između ostalog, informisani i o pripremama za organizaciju dva velika međunarodna takmičenja u našoj zemlji - Balkanskog prvenstva u Beogradu septembra ove godine, kao i Evropskog prvenstva za seniore, takođe u našem glavnom gradu, maja naredne godine.

Na Skupštini je izglasana i mala promena u vrhuški Veslačkog saveza. U Izvršni odbor umesto dosadašnjeg člana Zorana Savića, koji zbog poslovnih obaveza u inostranstvu nije dugo vremena bio u mogućnosti da prisustvuje sednicama ovog tela, izabran je Luka Đorđević. Bivši veslač iz Smedereva, inače doktor medicine, tako je uz Novicu Jovanovića, Đorđa Višackog i Viktora Nikolićča, postao jedan od četvorice članova Izvršnog odbora na čijem je čelu predsednik IO Darko Majstorović.