Otvaranje u četvrtak, finala u nedelju

Evropsko prvenstvo za seniore u veslanju na Adi Ciganliji u Beogradu počinje u četvrtak 29. maja svečanim otvaranjem u 18,30. Kvalifikacije u petak, polufinala u subotu, finala u nedelju

Evropsko prvenstvo za seniore u veslanju održaće se od 29. maja do 1. juna na Adi Ciganliji u Beogradu. Učestvovaće 36 zemlje sa oko 800 takmičara po čemu će šampionat u našoj zemlji biti najbrojniji u istoriji ovog takmičenja. Srbiju će predstavljati šest posada. U dvojcima bez kormilara veslaće Dušan Bogičević i Veselin Savić odnosno Iva Obradović i Ivana Filipović. U skifu će nastupiti Miloš Vasić, u dubl skulu Marko Marjanović i Aleksandar Filipoivć, u četvercu bez kormilara Jovan Popović, Viktor Pivač, Goran Jagar i Martin Mačković a u skifu za lake veslače Miloš Stanojević.

Šampionat Starog kontinenta biće svečano otvoren u četvrtak, 29. maja 2014, u 18,30 časova. Istog dana biće održan žreb kvalifikacionih grupa. Kvalifikacije su na programu 30. maja od 9 časova, a istog dana od 15,30 časova biće održani repesaži u disciplinama u kojima je prijavljeno više od 12 posada. U subotu, 31. maja program, takođe, počinje u 9 časova polufinalima za plasman od 13. mesta. Ovog dana održaće se i repesaži u disciplinama u kojima je prijavljeno do 12 posada, polufinala i finala C i D.

Poslednjeg dana šampionata u nedelju, 1. juna, u 8,40 počinju B finala za plasman od sedmog do 12. mesta. Finala za evropske medalje startuju u 10,30 časova a završavaju se u 14,30 časova finalnom trkom muških osmeraca.

Raspored takmičenja možete preuzeti OVDE

Spisak zemalja sa učesnicima možete preuzeti OVDE

Spisak zemalja i posada možete preuzeti OVDE