I Kežman kao podrška veslačima pred EP

Medijske ekipe iz Srbije i predsednik Opštine Veliko Gradište Dragan Milić u subotu, 24. maja 2014, posetili deo veslačke reprezentacije koja se za Evropsko prvenstvo u Beogradu priprema na Srebrnom jezeru

Medijske ekipe iz Srbije u subotu, 24. maja 2014, posetili su deo veslačke reprezentacije koja se za Evropsko prvenstvo u Beogradu priprema na Srebrnom jezeru. Tamo su trenutno dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović I dvojac bez kormilara Dušan Bogićević, Veselin Savić. Jedna od posada od koje se najviše očekuje na šampionatu Starog kontinenta Adi Ciganliji od 30. maja do 1. juna svakao je dubl skul koji je na regatama u ovoj godini pokazao da je u odličnoj formi. Pored novinara u poseti reprezentativcima bio je i predsednik Opštine Veliko Gradište Dragan Milić, koji im je poželeo da Srbiju obraduju medaljama.

– Srebrno jezero je godinama mesto na kome se pripremaju najbolji veslači Srbije. Doneli su našoj zemlji puno medalja. Nadam se da će nas sledeće nedelje, ovi momci obradovati bar još jednom – istakao je Dragan Milić.

Član selektorske komisije VSS Dejan Guslov, zahvalio se predsedniku Miliću i istakao da je konkurencija izuzetno teška, ali da momci rade odlično.

– Naš prvi cilj je plasman u finale. Konkurencija nikad nije bila teža na Evropskim prvenstvima. Verujem u ove momke, dubl skul je naša najiskusnija posada, dok dvojac u ovom sastavu debituje na najvećem evropskom takmičenju – rekao je Dejan Guslov.

Pažnju velikog broja medija na Srebrnom jezeru izazvao je legendarni fudbaler Partizana, Mateja Kežman, koji je postao promoter Srebrnog jezera.

– Video sam ove momke pre par godina na Adi, bili su mladi a sada su postali pravi divovi. Svaka im čast, veslanje je jedan od najtežih sportova. Žao mi je što na EP zbog povrede neće nastupiti Nikola Stojić, koga znam još iz vremena dok sam igrao u Partizanu. Momcima želim da na dostojan način prezentuju Srbiju i bar malo obraduju naš narod koji je prethodne nedelje imao težak period. A sportisti su uvek ti koji mogu najviše da obraduju sve u zemlji – istakao je Kežman, koji je sa direktorkom Turističke organizacije Veliko Gradište, potpisao ugovor o promociji prelepog Srebrnoj jezera.