Veslački savez Srbije pomaže ugroženima

Veslački savez Srbije doneo Odluku da se svi zaposleni i angažovani u Savezu, odreknu 10% mesečnog neto primanja u cilju pružanja pomoći ugroženim licima i poplavljenim područjima

U skladu sa posledicama katastrofalne prirodne nepogode koja je pogodila našu zemlju, Veslački savez Srbije je doneo Odluku da se svi zaposleni i angažovani u Savezu, odreknu 10% mesečnog neto primanja u cilju pružanja pomoći ugroženim licima i poplavljenim područjima. Uplata će se izvršiti na namenski račun Vlade Republike Srbije u najkraćem mogućem roku.

Veslački savez Srbije poziva i apeluje na sve članove, veslačke klubove kao i njihove članove i zaposlene, sve nosioce nacionalnih priznanja, stipendiste, ostale sportiste i sportske radnike u zemlji i inostranstvu, da se u skladu sa vanrednom situacijom i inicijativom Ministarstva omladine i sporta, odreknu jedne dnevnice/ proporcionalnog dela stipendije, odnosno nacionalnog priznanja u korist postradalih i saniranja šteta od poplava.

Preporuka Veslačkog saveza Srbije je da uplata za ovu namenu bude u visini 10% mesečnog neto primanja po bilo kom od pomenutih osnova. Molimo Vas da reagujete u što kraćem roku. Takođe, ovim putem apelujemo i na sve prijatelje našeg Saveza, da u skladu sa svojim mogućnostima pruže pomoć i podršku onima kojima je sada najneophodnija.

Vlada Republike Srbije otvorila je namenski račun za pomoć:

Dinarski račun: 840-3546721-89; Svrha uplate: za otklanjanje vanrednih okolnosti –poplave

Devizni račun: 01-504619-100193230-000000-0000

Kompletno saopštenje Veslačkog saveza Srbije možete preuzeti OVDE