Uprkos kiši uspešan dan na Adi Ciganliji

Održan prvi dan Beogradske internacionalne regate Trofej Beograda 2014.

Uprkos izuzetno lošim vremenskim uslovima, zbog kojih su finalne trke u jednom trenutku prekinute na sat i po vremena, može se slobodno reći da je prvi dan tradicionalne međunarodne Beogradske internacionalne regate – Trofej Beograda 2014. uspešno okončan. Najviše uspeha u subotu, 3. maja 2014, u ogromnoj konkurenciji i mnogih inostranih posada imali su domaći takmičari. Regata u Beogradu je i poslednja izborna za sastav seniorskog nacionalnog tima za Evropsko prvenstvo u našem glavnom gradu krajem maja. S tim u vezi komentar prvog dana dao je Nebojša Ilić, član selektorske komisije VSS.

– U finalu dvojaca, u kojem smo imali tri čamca, trijumfovali su Dušan Bogićević i Veselin Savić, za dlaku ispred Nikole Stojića i Martina Mačkovića koji su bili drugi. Naš treći dvojac Goran Jagar, Viktor Pivač bio je četvrti, iza hrvatske posade, a bio bi možda i bolji da je ima više sreće sa stazom. Prva dva dvojca su postigli dobre rezultate tim pre što prvi put veslaju u ovim sastavima i oni će u ovoj disciplini nastupiti i u nedelju. Dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, koji je već obezbedio svoje mesto u reprezentaciji za predstojeći šampionat, očekivano je trijumfovao u ovoj disciplini. U skifu, gde zbog povrede nije nastupio budući učesnik Evropskog prvenstva u ovoj disciplini Miloš Vasić, Nenad Beđik je bio treći, a pobedio je Slovenac Luka Špik – kazao je Nebojša Ilić i dodao – U nedelju ćemo da probamo i četevrac bez kormilara u kojem će veslati Jovan Popović, Nenad Beđik, Goran Jagar i Viktor Pivač.

Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograd je poslednja kriterijumska regata i za sastav juniorske reprezentacije za Evropsko prvensto u Belgiji 25. i 26. maja.

– Usled mnogo loših uslova na stazi gde je duvao jak kontravetar, nažalost, nijedna posada nije uspela da ispunu vremensku normu ali je, uprkos tome, bilo dobrih rezultata. Dvojac bez kormilara Marko Ristić, Zoran Rajić bio je ubedljivo prvi ispred čamca Hrvatske. Iako je na samom početku trke imao veliki peh, budući da je došlo do sudara čamaca, uspeo je da se stabilizuje i da na kraju osvoji zlato. U skifu je pobedio Zvezdin veslač Nemanja Lečić. U nedelju na skeneru će biti dubl skul, četverac skul i četverac bez kormilara – kazao je član selektorske komisije Dejan Guslov.

Drugog dana kvalifikacije startuju u 8 časova.

Kompletne rezultate prvog dana Beogradske internacionalne regate – Trofej Beograda 2014 možete preuzeti OVDE