I juniorski podmladak uspešan u Zagrebu

Na tradicionalnoj internacionalnoj regati Croatia Open braneći boje svojih klubova juniori iz naše zemlje osvojili pet odličja, a kadeti tri

Pored seniora A i seniora B, koji su na tradicionalnoj internacionalnoj regati u Zagrebu Croatia Open osvojili ukupno 10 odličja (zlato, šest srebra i tri bronze) uspešan vikend u glavnom gradu Hrvatske imao je i srpski veslčaki podmladak. Braneći boje svojih klubova naši juniori i kadeti su u dva dana bili učesnici 12finala u Hrvatskoj osvojivši ukupno deset odličja. U juniorskoj konkurenciji zlata su osvojili Ljiljana Jošić (Čurug) u skifu s vremenom 8:06,77 i Filip Prodanović (Galeb) i Petar Zelić (Zemun) u dubl skulu (6:46,59). Srebrna odličja pripala su Nikoli Cvejtiću, Dušanu Slavniću (Crvena zvezda), Marku Ristići i Zoranu Rajiću (Smederevo) u četvercu bez kormilara 6:27,13), Igoru Đeriću (Partizan) i Urošu Dimitrijeviću (Smederevo) u dubl skulu drugog dana regate (7:20,04), a istoj disciplini Luki Vrbaškom i Milanu Mijiću (Danubius 1885) prvog dana (6:47,90). U dvojcu bez kormilara bronzom su se okitili Marko Ristić i Zoran Rajić (Smederevo) u dvojcu bez kormilara (6:56,40), te Filip Prodanović, Pavle Stanković (Galeb), Kristijan Stevanović, Petar Zelić (Zemun) u četvercu skulu (6:15,41)

U juniorskim finalima nastupili su i dvojac bez korimilara Ilija Marković, Nenad Radonjić (Partizan) koji je zauzeo peto mesto (8:12,35), Igor Đerić (Partizan) koji nje zauzeo šesto mesto u skifu (7:29,40) i Pavle Stanković (Galeb) i Kristijan Stevanović (Zemun) u dubl skulu. Njih dvojica su bili četvrti (6:55,70).

U kadetskoj konkurenciji najuspešniji su bili Vanja Obradović i Dušan Petrović (Danubius 1885) koji su osvojili srebro u dvojcu bez kormilara (7:28,86). Bronzanim odličjima okitili su se Andrija Stojković (Smederevo) i Pavle Simić (Galeb) u dubl skulu (7:00,44) i Jovana Stanivuk (Čurug) u skifu (9:05,07). U finalu dubl skula Dejan Jovašević i Danilo Radovanović (Partizan) su bili peti (7:10,94), a u okršaju za odličja u četverac skulu Bogdan Stepić, Aleksandar Antić, Dejan Jovašević i Danilo Radovanović (Partizan) su zauzeli četvrto mesto (7:07,00), a Dušan Stojanović, Aleksa Ivković, Radoš Milićević i Luka Lazarević (Crvena zvezda) peto (7:21,79).

– Croatia Open je jedna od najposećenijih i najjačih internacionalnih regata kada je u pitanju veslački podmladak. Godinama unazad ona nam služi kao važan skener za mlađe kategorije. Ovogodišnja je bila prva kriterijumska regata za sastav juniorske reprezentacije za Evropsko prvenstvo. Stručni štab će analizirati rezultate iz Zagreba i oni će biti prvi pokazatelj ko je i gde u ovom trenutku. Druga kriterijumska regata biće Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda početkom maja u Beogradu nakon koje bi trebalo da bude doneta odluka ko će braniti boje državnog tima na Evropskom juniorskom prvenstvu u Belgiji od 24. do 25. maja. Doduše, ostaje opcija da ako bude bilo bilo kakvih nedoumica, nakon Trofeja Beograda, organizujemo i treću kriterijumsku regatu – kazao je trener reprezentacije Aleksandar Ivković.