Crno-beli prvaci Srbije na ergometrima

U subotu 2. marta, u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, održano je Prvenstvo Srbije u veslanju na ergometrima, a veslači Partuzana svih starosnih kategorija potvrdili su da im nema ravnih u domaćim okvirima

Godine prolaze, navike ostaju. U subotu 2. marta, u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, održano je Prvenstvo Srbije u veslanju na ergometrima, a veslači Partuzana svih starosnih kategorija potvrdili su da im nema ravnih u domaćim okvirima. Crno-beli su osvojili 17 odličja, od čega 7 najsjajnijih i po 5 srebrnih i bronzanih, ispred Crvene zvezde (9 medalja, 6 zlata, 2 srebra, 1 bronza) i Grafičara (10 medalja, 3 zlata, 4 srebra, 3 bronze). Što se bodova tiče, Partizan je trijumfovao sa 125.24, crveno-beli su imali 66.72, a Grafičar 46.40.

Očekivano, reprezentativci Partizana bili su ubedljivi u seniorskoj kategoriji, osvojivši prve četri pozicije, a zlato je pripalo Nikolaju Pimenovu, kome su društvo na pobedničkom postolju pravili Miloš Vasić i Martin Mačković. U ženskoj seniorskoj konkurenciji nastupile su samo tri veslačice, a naša olimpijka Jovana Arsić slavila je ispred klupske drugarice Elene Orjabinskaje i njene imenjakinje Elene Sladojević iz Galeba.

Lazar Živanović iz Smedereva bio je najbrži junior, a Tea Živković iz Partizana najbolja juniorka. Crvena zvezda je trijumfovala u kategoriji kadeta, a zlata su joj doneli Filip Milivojević i Nađa Dutina, koja je nastavila tamo gde je stala kao pionirka. Zvezdin Kosta Veličković je osvojio zlato u pionirskoj konkurenciji, u kojoj je slavila i Danica Vrcelj iz crno-belog tabora.

Na Prvenstvu Srbije u veslanju na ergometrima učestvovali su i veslači u kategorijama veterana i studenata. Organizator je bio Veslački klub Begej 1883.


D.A.