Šok u srpskom taboru, ispali Mačković i Vasić

Naš dvojac u sastavu Miloš Vasić i Martin Mačković ostao je bez polufinala i ispao je iz borbe za medalje na takmičenju u našem glavnom gradu

Posle odličnih nastupa srpskih skifista u četvrtini finala Svetskog prvenstva u Beogradu usledio je „hladan tuš“. Naš dvojac u sastavu Miloš Vasić i Martin Mačković, od kojeg smo očekivali u najmanju ruku plasman na Olimpijske igre u Parizu, ostao je bez polufinala i ispao je iz borbe za medalje na takmičenju u našem glavnom gradu. Srpska posada je od početka četvrtfinalne trke bila u zaostatku, a na polovini staze bila je četvrta, iza čamaca Švajcarske, Italije i Republike Irske. U nastavku su Mačković i Vasić pali na petu poziciju, na kojoj su i okončali trku. Naš dvojac je u svojoj četvrtfinalnoj grupi za protivnike imao reprezentativce Švajcarske, Irske, Italije, Kine i Slovenije.

U kvalifikacionoj trci koje je prethodila četvrtfinalu, srpski dvojac bio je drugi sa vremenom 6:25.32, iza australijske posade (6:22.45). Martin Mačković i Miloš Vasić veslali su tada u petoj, poslednjoj kvalifikacionoj trci, a iz svake su u narednu fazu prošla po četiri čamca. Osim njih u ovoj grupi su bili i takmičari iz Australije, Turske, Francuske i Hrvatske.

U ovoj disciplini će plasman na Olimpijske igre da obezbedi 11 najboljih posada sa Svetskog prvenstva u Beogradu.



Foto: VSS