Nikolaj Pimenov u polufinalu

Jedno od prvih devet mesta u ukupnom plasmanu u disciplini skif, Pimenovu obezbeđuje odlazak na Olimpijske igre koje se sledeće godine održavaju u Parizu

Prvo polufinale za Srbiju izborio je naš reprezentativac u skifu, Nikolaj Pimenov. Srpski veslač je krenuo jako od početka četvrtfinalne trke, a najveću borbu je vodio sa Grkom Douskosom, jednim od favorita za plasman na Olimpijske igre u ovoj discipline, i Špancem Garsija Fererom. Na polovini trke Pimenov je na kretko preuzeo vođstvo od španskog takmičara, koji je ubrzo počeo da posustaje, a na čelo je izbio Grk. Douskos nije ispuštao prednost do kraja, a Pimenov je bez pritiska zadržao drugu poziciju i plasirao se u polufinale. Treći je na cilj stigao bugarski takmičar. Polufinale u discipline skif zakazano je za petak.

U disciplini skif, u četiri kvalifikacione grupe, danas se takmičilo ukupno 24 takmičara. Pimenov je za protivnike imao veslače iz Španije, Grčke, Bugarske, Kanade i Monaka. Podsetimo, srpski predstavnik je učešće u današnjoj trci izborio ostvarivši drugo vreme (6:51.32) u kvalifikacionoj trci koju je veslao u nedelju. Iako je Pimenov vodio do polovine poslednje četvrtine trke, Japanac Arakava, jedan od favorita za plasman na Olimpijske igre, uspeo je da ga prestigne i odnese pobedu u četvrtoj kvalifikacionij grupi (vreme 6:48.19).

Jedno od prvih devet mesta u ukupnom plasmanu u disciplini skif, Pimenovu obezbeđuje odlazak na Olimpijske igre koje se sledeće godine održavaju u Parizu.



Foto: VSS