Dan 3: Sofija u repesažu, osmerci na stazi

U disciplini osmerac, trećeg dana prvenstva reprezentacije će se boriti za plasman u finale, i to deset muških i osam ženskih posada

Svetsko prvenstvo u veslanju na Savskom jezeru ide svojim tokom, i pored izvesnog pogoršanja vremenskih prilika u regionu Beograda. Treći dan šampionata obeležiće preliminarne trke, dalje kvalifikacije, repesaži, kao i četvrtfinala u određenim disciplinama. Utorak na Adi će od srpskih reprezentativaca obeležiti mlada Sofija Kocanović u repesažu skifa za lake veslačice.

Za utorak, peti septembar, organizatori očekuju dinamičan i ispunjen takmičarski dan. Trećeg dana prvenstva takmičenja će početi već u 9:30 i to kvalifikacijama u paraveslačkim disciplinama  (ženski  i muški singl skul, muški dvojac), nakon čega će uslediti repesaž u skifu za lake veslačice, gde će se u drugoj grupi pojaviti i naša Sofija Kocanović, koja će oprobati snage protiv takmičarki iz Finske, Norveške, Hrvatske i Japana.

Repesaž paraveslača u disciplini mešoviti četverac prethodiće repesažu ženskih dvojaca podeljenih u četiri grupe (ukupno 18 posada), nakon čega će biti obavljeni i repesaži lakih ženskih dvojaca, kao i muških i ženskih četveraca sa i bez kormilara. Za treći dan planirano je i prvo četvrfinale i to u disciplini muški singl skul, u četiri grupe sa ukupno 23 posade (četvrtfinale EH, za plasman od 25. mesta). Odmah nakon ovih trka u disciplini ženskih i muških osmeraca trećeg dana prvenstva reprezentacije boriti za plasman u finale, i to deset muških i 8 ženskih posada.

Na regatnoj stazi će se  organizovati i preliminarne trke u disciplinama paraveslači singl skul (muški i ženski) kao i paraveslački muški dvojac. Treći dan šampionata zatvoriće preliminarne trke lakih muških dvojaca i lakih muških četveraca sa kormilarom.

 

Celokupno prvenstvo uživo možete da pratite putem LIVE TRACKER linka na sajtu Svetske veslačke federacije:

https://worldrowing.com/event/2023-world-rowing-championships/

 

Ulaznice za Svetsko prvenstvo možete da kupite preko sledećeg linka:

https://tickets.rs/tour/svetsko_prvenstvo_u_veslanju_2023_854




Foto i video: VSS