Tata „cepa“ po tradiciji

Veteran Veslačkog kluba Tamiš Boško Bjelajac na nedavno završenom Evropskom masters prvenstvu u Nemačkoj osvojio dve zlatne i jednu srebrnu medalju

’Ajde, tata! Cepaj! – po tradiciji je vikao mali Bogdan, bodreći tatu Boška sa obale olimpijske regatne staze u Minhenu. A tata Boško, opet po navici, izveslao do zlata. Jednog od dva, koje je uz srebro osvojio veteran Veslačkog kluba Tamiš Boško Bjelajac na nedavno završenom Evropskom masters prvenstvu u Nemačkoj. Ovog puta, Bjelajac je trijumfovao u svojoj D kategoriji u skifu, kao i u dubl skulu sa kolegom Igorom Božeglavom iz Slovenije. Oprobao se i u A ketegoriji sa Milošem Kuzmanom, veteranom Crvene zvezde, ali je u toj trci morao da se zadovolji drugim mestom.

Tako je Boško Bjelajac treću godinu zaredom prvak Evrope za masters veslače u skifu, a odbranio je i zlato u dublu sa Slovencem Božeglavom, koje su osvojili prethodne sezone na Bledu. Sa istim partnerom je i aktuelni svetski prvak u dubl skulu, a zlato su osvojili u septembru prošle godine u francuskom Libornu.

Da čujemo utiske, sa lica mesta.

- Ma, savršeno. Tri hiljade veslača, kod mene u skifu 70 čamaca u kvalifikacijama – još je u euforiji bio Boško Bjelajac kada smo ga pozvali da čestitamo. – Imao sam najbolje vreme, 3:35, šestorica najboljih su veslala sledećeg dana u finalu. Ilman, šampion Nemačke, vodio je za dužinu čamca do poslednjh dvesta metara, kada sam “dao gas” i završio prvi, 3:35, kontra vetar.

Drugo zlato, srebro sa Kuzmanom?

- Sa Igorom iz Slovenije sam veslao dubl, bili smo prvi u grupi. U toj kategoriji nema finala, ne porede se vremena po grupama, pa u toj trci nismo forsirali. I trka sa Milošem je bila dobra, lepo nam je išao čamac, a za zlato nam je nedostajalo oko četiri sekunde.

Uz tradicionalnu podršku najbližih, supruge i sina, Boško Bjelajac je nastavio da beleži sjajne rezultate na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima. Nadamo se da će još dugo da dokazuje da je “tata” za ostale veterane.

 

 

*********************

Šampion sreo šampiona

Boška Bjelajca smo “uhvatili” dok je razmenjivao pozdrave sa Oliverom Zedlerom, svetskim prvakom u skifu, koji se priprema za najveći ovogodišnji veslački događaj na planeti – Svetsko prvenstvo u Beogradu

*********************

 

Pogledajte i poslušajte završnicu finala u skifu:

 

 

 

Dejan ARANITOVIĆ