Juniori na Svetskom prvenstvu u Parizu

Naša zemlja imaće predstavnike u dve kategorije: dubl skulu (Marko Jančikin iz VK Tamiš i Miloš Lavirac iz VK Begej) i četverac bez kormilara (Marko Dojčinović, Mateja Mitrović, Luka Lončar i Uroš Bogdanov, svi iz VK Partizan)

Luka Lončar, Bojan Bogdanov, Marko Dojčinović i Mateja Mitrović (Foto: VK Partizan)

Šestorica srpskih veslača otputovala su u Pariz gde će se od 2. do 6. avgusta održati Svetsko prvenstvo za juniore. Naša zemlja imaće predstavnike u dve kategorije: dubl skulu (Marko Jančikin iz VK Tamiš i Miloš Lavirac iz VK Begej) i četverac bez kormilara (Marko Dojčinović, Mateja Mitrović, Luka Lončar i Uroš Bogdanov, svi iz VK Partizan).

Aleksandar Ivković, selektor srpske juniorske reprezentacije kaže da su srpski predstavnici odradili prvi trening.

- Vremenski uslovi su nešto lošiji, duva jak vetar i pada kiša, ali to je sastavni deo sporta. Nalazimo se na svetskom prvenstvu i konkurencija nikada nije bila veća. Sportisti i treneri su za to spremni. Od naših ekipa, momci iz četverca imaju najviše iskustva, dok su momci iz dubl skula prva godina juniora. Videćemo u samim trkama za koji plasman smo se spremili – kazao je Ivković posle prvog treninga u Parizu.

Marko Jančikin i Miloš Lavirac (Foto: VK Begej)

Takmičarima u dubl skulu, Marku Jančikinu i Milošu Lavircu pred put u Francusku sreću je poželeo i naš legendarni olimpijac Milorad Stanulov.

Prvog dana takmičenja – 2. avgusta počinju kvalifikacione trke. Za najveću veslačku smotru na svetu prijavljeno je oko 600 posada iz čitavog sveta.