Nove veslačke zvezde u usponu

Na svetskom prvenstvu u veslanju za mlađe seniore do 23 godine koje je održano u bugarskom gradu Plovdivu srpski dvojac bez kormilara, u sastavu Matija Rajkovic i Dušan Belić, osvojio je bronzanu medalju

Dušan Belić, Goran Todorović i Matija Rajković (Foto: Goran Todorović)

Na svetskom prvenstvu u veslanju za mlađe seniore do 23 godine koje je održano u bugarskom gradu Plovdivu srpski dvojac bez kormilara, u sastavu Matija Rajkovic i Dušan Belić, osvojio je bronzanu medalju.

Za dvojicu mladih veslača ovo je prva medalja na međunarodnoj sceni a osvajanje trećeg mesta na svetskom prvenstvu za mlađe seniore nesumnjivo predstavlja obećanje budućih uspeha ove posade i još jednu u nizu lepih uvertira za predstojeće Svetsko prvenstvo za seniore koje se održava u Beogradu od 3. do 10. septembra na Adi Ciganliji.

Po rečima njihovog trenera, Gorana Todorovića, ovakav uspeh je izuzetan, ne samo zbog činjenice da je posada osvojila bronzu, već i zbog toga što su dva veslača ostvarila takav rezultat posle samo mesec i po dana zajedničkih treninga i priprema. Reprezentativac Dušan Belić, koji studira na američkom Mercyhurst univerzitetu (Pensilvanija), stigao je u Beograd početkom juna a sa treninzima je počeo 10. juna.

Posvećenost obojice reprezentativaca pripremama za Plovdiv urodila je impresivnim rezultatom, ističe trener Todorović. On je naglasio da je za uspeh naših mlađih seniora u velikoj meri zaslužan i trener Veslačkog kluba Grafičar, Stevan Stojanović, koji je tokom čitave zime i proleća intenzivno trenirao Matiju Rajkovića u njegovom matičnom klubu.  

Svetsko prvenstvo za mlađe seniore do 23 godine pokrenuto je 1976. godine. Ovogodišnji šampionat u Bugarskoj održan je između 19. i 23. jula, okupivši više od 750 takmičara iz preko 50 država.  


O velikom uspehu naših veslača izvestio je i RTS u svom udarnom terminu, u Dnevniku: