Nikola Stojić nakon Svetskog kupa: Dvojac može do medalje

Dvojac je pokazao evidentan napredak u odnosu na početak sezone, imamo dovoljno vremena da se pripremimo i uhvatimo priključak sa tri posade koje su bile ispred nas - rekao je trener svih reprezentativnih posada koje su ove sezone nastupale u Svetskom kupu

Na završnoj, trećoj regati ovogodišnjeg izdanja Svetskog kupa u veslanju, održanoj nedavno u švajcarskom Lucernu, Srbiju je predstavljalo šestoro veslača u četiri kategorije. Nikolaj Pimenov (10. mesto) i Jovana Arsić (10. mesto) u skifu, Martin Mačkovič i Miloš Vasić u dvojcu (4. mesto), Aleksandar Filipović i Aleksandar Beđik (16. mesto) u dubl skulu. Trener svih reprezentativnih posada koje su ove sezone nastupale u Svetskom kupu, naš proslavljeni veslač Nikola Stojić, izneo je utiske nakon ovog takmičenja, a mesec i po dana pre početka Svetskog prvenstva u veslanju, koje se početkom septembra održava u Beogradu.

- Dvojac je pokazao evidentan napredak u odnosu na početak sezone, imamo dovoljno vremena da se pripremimo i uhvatimo priključak sa ove tri posade koje su bile ispred nas. Jovana je solidno izveslala, imala je nekih manjih zdravstvenih poteškoća, ali je pokazala da ima kvalitet za finale na SP. Nikolaj je dobro veslao 3/4 trke u finalu B, ali mu je onda ponestalo snage. Ima kvalitet da ostvari normu za Pariz 2024 na predstojećem SP. Dubl skul je završio kao 16. u dosta jakoj konkurenciji, do SP ima dosta vremena za konsolidaciju i da uđu u borbu za ostvarivanje norme za Olimpijske igre sledeće godine - rekao je Nikola Stojić, koji sve seniorske reprezentativce sa uspehom trenira i u svom Veslačkom klubu Partizan, sa izuzetkom Aleksandra Filipovića, koji je veslač VK Smederevo.

 

 

Tekst i fotografije: VK Partizan