Udarnički od samog početka 2013.

Srpska veslačka reprezentacija već 2. januara nastavila s pripremama za narednu sezonu. Jedna grupa u Crnoj Gori već od 3. januara, druge dve se priključile 8. januara. Slede prvi testovi na vodi

Srpska veslačka reprezentacija Srbije već s prvim danima 2013. udarnički je nastavila s pripremama za narednu, izuzetno zahtevnu, sezonu u kojoj je očekuju brojni međunarodni izazovi, između ostalog tri svetska kupa u Sidneju (Australija), Itonu (Velika Britanija) i Lucernu (Švajcarska), Evropsko prvenstvo u Sevilji (Španija), Svetsko prvenstvo za mlađe seniore u Lincu (Austrija) te planetarni šampionat u Čungjuu (Južna Koreja). Već od 2. januara kompletna reprezentacija je bila u punom pogonu. Dan kasnije grupa čiji je neposredni rukovodilac Aleksandar Ivković otputovala je u Kotor, a put Crnogorskog primorja su se u utorak, 8. januara, otisnule i grupe koje predvode Dejan Guslov (Kotor) i Saša Mimić (Tivat).

- Sve ide po planu i programu. Januarski ciklus priprema je u punom zamahu a očekujem da svi reprezentativci pruže svoj maksimum. Posebno raduje činjenica da se zdrastveni bilten umnogome popravio. Osim Miloša Tomića, koji je imao intervenciju na kolenu i koji će u Crnu Goru doći naknadno, svi ostali su zdravi. Od utorka svi ćemo biti u Crnoj Gori, gde Ivkovićeva grupa već uveliko trenira, i pravićemo podlogu za prva testiranja na vodi u 2013. koja će biti sprovedena od 13. do 15. januara - istakao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić koji kordiniše radom svih grupa.