Pripreme za najveći sportski događaj u Srbiji 2014. teku po planu

Predsednik Organizacionog komiteta Evropskog prvenstva u veslanju Beograd 2014. Predrag Peruničić napomenuo da će predstojeći šampionat biti idealna prilika za promociju veslanja i kao akademskog sporta

U sredu, 4. decembra 2013, u prostorijama Veslačkog saveza Srbije održana je sednica Organizacionog komiteta Evropskog prvenstva u veslanju – Beograd 2014. Sednicom je predsedavao predsednik Organizacionog komiteta Predrag Peruničić, a u radu su učestvovali i ostali članovi ovog tela – Đorđe Višacki, Nebojša Ilić, Zoran Jeftić, Milena Vučetić, Dragan Marković, Darko Majstorović, Slobodan Đurić, Neda Novaković i Nebojša Jevremović. Svi članovi Organizacionog odbora su informisani kako teku pripreme za najveći sportski događaj u našoj zemlji u 2014. Konstatovano je da sve ide po planu i da će se Srbija pokazati u najlepšem svetlu na događaju koji će okupiti preko 1.000 takmičara, trenera i ljudi iz logistike iz preko 40 evropskih zemalja.

– Zadovoljan sam tokom priprema za Evropsko prvenstvo u veslanju – Beograd 2014. koje će biti najveća sportska manifestacija u našoj zemlji naredne godine. Organizacioni komitet na čijem sam ja čelu ostvario je odličnu saradnju sa Veslačkim savezom Srbije i odavno smo se uhvatili u koštac sa svim organizacionim izazovima i sve ih po redu ispunjavamo. Jedan od glavnih zaključaka sa današnjeg sastanka jeste da ćemo nastojati da Evropsko prvenstvo 2014. iskoristimo za promociju kod mladih svih vrednosti koje veslanje kao sport propagira. Ono je najbolji dokaz da vrhunski rezultat i najviše obrazovanje mogu da idu ruku pod ruku budući da je ogromna većina veslača visokoobrazovana – kazao je između ostalog Predrag Peruničić.