„Trofej Beograda“ čeka veslače

Ovog vikenda na regatnoj stazi Ada Ciganlija u Beogradu, na programu je Beogradska internacionalna regata za takmičare svih starosnih kategorija. Trke su planirane za subotu i nedelju, 29. i 30. aprila, kvalifikacione počinju u 10, a finalne u 13 časova.

Veslači uveliko hvataju zalet za najvažnija takmičenja u sezoni, a „trenira“ i naš glavni grad, jer ga u septembru očekuje najveća smotra veslanja na planeti – Svetsko prvenstvo. Ovog vikenda na regatnoj stazi Ada Ciganlija, na programu je Beogradska internacionalna regata „Trofej Beograda“, za takmičare svih starosnih kategorija. Trke su planirane za subotu i nedelju, 29. i 30. aprila, kvalifikacione počinju u 10, a finalne u 13 časova.

Koliko je predstojeće takmičenje važno za veslače, svedoči i veliki broj prijava, pa će u subotu i nedelju na Savskom jezeru da se nađu čamci iz 12 domaćih i 1 kluba iz Bugarske (Trakia), sa čak 220 posada i više od 300 veslača. Najveći broj posada imaće Crvena zvezda (43) i Partizan (41), a slede Grafičar (22), Galeb (19), Begej i Danubius (po 16), Tamiš (15), Smederevo (13), Pobednik (11), Čurug (7), Sava (2), Zreneks i Trakia (po 1), uz 13 prijavljenih kombinacija.

Prvog dana takmičenja, najviše takmičara prijavljeno je za muški juniorski skif (21 veslač), a velika konkurencija biće i u još dve muške discipline, pionirskom skifu i kadetskom dubl skulu (po 15 posada). U nedelju će najveća „gužva“ na stazi da bude u muškom kadetskom skifu (12 takmičara) i ženskom kadetskom dubl skulu (11 posada).

Na „Trofeju Beograda“ učestvuju i svi srpski seniorski i juniorski reprezentativci, jer im je ova regata poslednje takmičenje pred velike izazove u maju, za seniore prvu regatu Svetskog kupa u Zagrebu (od 5. do 7. maja) i Evropsko prvenstvo u Sloveniji (od 25. do 28. maja), a za juniore Evropski šampionat u Francuskoj (od 20. i 21. maja).

Organizatori Beogradske internacionalne regate „Trofej Beograda“ su Veslački savez Srbije i Veslački savez Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, podršku Ministarstva sporta Republike Srbije i tehničku podršku Javnog preduzeća Ada Ciganlija.

Podsećamo, novi sistem za prijavljivanje takmičara i evidenciju rezultata omogućava da dan pre početka takmičenja možete da pogledate raspored i satnicu trka, a zatim i pratite rezultate, koji se pojavljuju „online“, odnosno odmah po završetku svake trke. Sve to dostupno je klikom na sledeći link:  

 

https://vss-rezultati.furkisport.com



Dejan ARANITOVIĆ