Dominacija beogradskih klubova u Omladinskoj ligi

Najviše medalja osvojili su mladi veslači Crvene zvezde (9), Galeba (7), Grafičara i Partizana (po 6), ali je po broju zlatnih odličja na prvom mestu Partizan (5), ispred Crvene zvezde (4)

Foto: VK Danubius

Najmlađi veslači konačno su rasterali oblake sa beogradskog neba i po idealnom vremenu označili početak nove prvenstvene sezone. Prethodnog vikenda je na Adi Ciganliji održano prvo kolo Omladinske lige Srbije, u kojoj učestvuju pionirske i kadetske posade, a kao po običaju, najuspešniji su bili takmičari klubova iz našeg glavnog grada. Najviše medalja osvojili su mladi veslači Crvene zvezde (9), Galeba (7), Grafičara i Partizana (po 6), ali je po broju zlatnih odličja na prvom mestu Partizan (5), ispred Crvene zvezde (4).

Više od 100 posada i više od 200 takmičara borilo se prethodne subote za što bolji plasman u 15 kategorija. Najviše takmičara i prijavljenih posada imala je Crvena zvezda (50 veslača, 27 posada), a više od 20 veslača na takmičenju su imali još Partizan (40), Galeb (30), Danubius (27) i Grafičar (22).

U kategoriji pionira Crvena zvezda je osvojila četiri medalje (2 zlata, muški skif i četverac skul), Čurug (2 zlata, ženski skif i dubl skul) i Grafičar (3 srebra) po tri, a Partizan dve (2 zlata, muški dubl skul i četverac sa kormilarom).

Najveći broj zlatnih medalja u kategorija kadeta osvojili su veslači Partizana (tri), ispred Crvene zvezde (dve), Palića, Grafičara i Danubiusa (po jednu). Galeb je osvojio najviše odličja, zajedno sa Crvenom zvezdom (po pet), ali nijednu zlatno (dva srebra i tri bronze). Crvena zvezda trijumfovala je u muškom skifu i ženskom dubl skulu, Partizan u ženskom skifu i muškim dubl skulu i četverac skulu (crno-beli osmerac je veslao bez konkurencije), Palić u ženskom četverac skulu, Grafičar u muškom dvojcu, a Danubius u muškom četvercu.

 

1. KOLO OMLADINSKE LIGE SRBIJE 2023 - REZULTATI   

1. KOLO OMLADINSKE LIGE SRBIJE - FOTO GALERIJA


 

Zlatni pionirski dubl skul Čuruga (Silvija Kaurin i Ana Broćeta)

Zlatni kadetski četverac skul Palića (Korhec, Blagojević, Arnold, Bogosavljev)

Zlatni kadetski četverac Danubiusa (Čučković, Velicki, Ivić, Đokić)

 Zlatni pionirski četverac sa kormilarom Partizana (Ivković, Radivojević, Begenišić, Tepša, Cvetković-k)

Zlatni pionirski četverac skul Crvene zvezde (Stanisavljević, Tulimirović, Andrić, Tomasević)

 

Dejan ARANITOVIĆ