Srpski klubovi uspešni na Jarunu

U konkurenciji više od 50 klubova iz osam država (Srbija, Italija, Slovenija, Hrvatska, Estonija, Češka, Moldavija i Turska) predstavnici srpskih veslačkih klubova postigli su zavidne rezultate na 39. Međunarodnoj regati Croatia open

Zlato i srebro za juniorski dubl skul Živanović (Smederevo) - Čipak (Palić) (Foto: VK Palić)

U konkurenciji više od 50 klubova iz osam država (Srbija, Italija, Slovenija, Hrvatska, Estonija, Češka, Moldavija i Turska) predstavnici srpskih veslačkih klubova postigli su zavidne rezultate na 39. Međunarodnoj regati „Croatia open“ koja je prošlog vikenda (15. i 16. aprila) održana na regatnoj stazi Jarun.

Najveće uspehe zabeležili su Sergej Čipak (VK Palić) i Lazar Živanović (VK Smederevo) koji su se popeli na pobedničko postolje kao najbolji u juniorskom dubl skulu (u istoj trci srebro je pripalo Vukašinu Radoviću i Milanu Lađevcu iz VK Partizan) i Rastko Ratajac (VK Danubius) i Zoran Bosnić (VK Grafičar) koji su bili najbolji među mlađim seniorima u dublu. Zlatnim medaljama okitio se i kadetski dvojac koji su činili Milan Cvetković (VK Crvena zvezda)  i Lazar Đurđević (VK Grafičar).

Zlatni dvojac mlađih seniora Ratajac (Danubius) - Bosnić (Grafičar) (Foto: VK Danubius)

Drugog dana takmičenja,  Živanović i Čipak bili su drugi u dubl skulu, a isti plasman u kadetskom dvojcu ostvarili su i Milan Stevanović (VK Crvena zvezda) i Todor Samouković (VK Grafičar).

Najsjajnije odličje je u kadetskom četvercu osvojila i kombinacija Lazar Đurđević, Todor Samouković (VK Grafičar), Milan Cvetković i Milan Stevanović (VK Crvena zvezda).

Zlatni kadetski četverac: Đurđević, Samouković (Grafičar), Cvetković, Stevanović (Crvena zvezda) (Foto: VK Grafičar)

Zlato je pripalo i juniorskom osmercu VK Partizan, koji je trijumfovao u seniorskoj konkurenciji! Osmerac crno-belih veslao je u sledećem sastavu: Luka Lončar, Luka Višacki, Mateja Mitrović, Marko Dojčinović, Ilija Panić, Uroš Bogdanov, Mihajlo Dedić i Danilo Đokić, sa kormilarom Andrejem Kovačevićem.

Zlatni osmerac Partizana (Foto: VK Partizan)

Srebrnom medaljom okitio se kadetski četverac skul VK Partizan – Andrija Ivanović, Vuk Bozalo, Matija Mamuzić i Matija Jelisavčić, u trci u kojoj je posada VK Crvena zvezda (Filip Milivojević, Marko Latinović, Ognjen Levajac, Luka Maričić) osvojila bronzu. Juniorski četverac VK Partizan osvojio je treće mesto i broznanu medalju (Nikola Načić, Bogdan Protić, Aleksa Veljkov, Dejan Manojlović). Partizanove juniorke, Mia Samardžija i Tea Živković, trijumfom u B finalu obezbedile su 7. mesto u disciplini dubl skul.

Jovan Marinković (VK Smederevo) bio treći u kadetskom skifu, dok je Milka Zdjelar (VK Smederevo) u jakoj konkurenciji seniorki zauzela, takođe, odlično treće mesto.

Bronzanim medaljama u konkurenciji pionirki okitile su se Nataša Kojčić (VK Begej) i Laura Matinski (VK Palić) u dubl skulu. Drugog dana takmičenja, Nataša Kojčić je u konkurenciji pionirki osvojila još jednu bronzanu medalju i to u skifu.

Nataša Kojčić (VK Begej) osvojila je dve bronze (Foto: VK Begej)

Bronzani je u Zagrebu bio i juniorski četverac VK Partizan – Nikola Načić, Bogdan Protić, Aleksa Veljkov i Dejan Manojlović.

Miloš Lavirac (VK Begej)  je u skifu za juniore zauzeo 7. mesto, a u dublu sa Markom Jančikin (VK Tamiš) - 8. mesto. Dušan Đukić (VK Begej) nastupio je u skifu za kadete.

Luka Grujić, Ilija Ćopić, Jovan Đukić i Vukašin Lužaić (VK Begej) su prvog dana nastupili u disciplini dubl skul za kadete, a drugog dana u disciplini četverac skul za kadete.

Laura Malatinski (VK Palić) je pored dubl skula u kojem je osvojila bronzano odličje, veslala i u disciplini skif za pionirke, a zauzela je 5. mesto, dok njena klupska koleginica kadetkinja Teodora Blagojević nije uspela da se plasira u finale u disciplini skif.


 

INTERNACIONALNA REGATA "CROATIA OPEN" 2023 - REZULTATI   

INTERNACIONALNA REGATA "CROATIA OPEN" 2023 - FOTO GALERIJA