Omladinska liga Srbije startuje u subotu

U subotu, na Adi Ciganliji, počinje ovogodišnje izdanje Omladinske lige Srbije. Početak regate zakazan je za 10 časova, kada kreću kvalifikacione trke, dok su finalne na programu od 13 časova.

Pioniri Crvene zvezde sa pobedničkim peharom Omladinske lige Srbije za 2022. godinu (Foto: VK Crvena zvezda)

Da je budućnost srpskog veslanja i te kako svetla, priliku da dokažu imaće naši najmlađi veslači već ovog vikenda. U subotu, na Adi Ciganliji, počinje ovogodišnje izdanje Omladinske lige Srbije, takmičenje u kojem će za bodove, medalje i šampionski pehar, da se bore pioniri i kadeti domaćih veslačkih klubova. Početak regate zakazan je za 10 časova, kada kreću kvalifikacione trke, dok su finalne na programu od 13 časova.

Titulu brane mladi veslači Crvene zvezde, koji su lane bili najbolji u ukupnom poretku, a okitili su se i titulom u konkurenciji pionira. Prvo mesto u konkurenciji kadeta osvojio je Danubius. Kako teku pripreme za novo izdanje Omladinske lige Srbije, saznali smo od Vladimira Antića, generalnog sekretara Veslačkog saveza Srbije.

- Sve ide po planu – zadovoljan je Vladimir Antić tokom priprema za takmičenje. – Novi, elektronski sistem za prijavljivanje posada i takmičara svima nam olakšava posao, a procenjujem da će na stazi da se pojavi blizu 110 posada, odnosno oko 230 takmičara. Za ovo takmičenje vlada veliko interesovanje i novih veslačkih sudija te će na takmičenju biti preko 20 sudija, a mnogima će ovo biti još jedan test pred Beogradsku internacionalnu regatu "Trofej Beograda" koja će sledećeg vikenda (29-30. april) biti održana na Savskom jezeru na Adi Ciganliji. Inače, organizator 1. kola Omladinske lige Srbije je Veslački savez Srbije, uz podršku Ministarstva sporta Republike Srbije i tehničku podršku Javnog preduzeća Ada Ciganlija.

Za prvo kolo Omladinske lige Srbije prijavilo se 11 klubova: Crvena zvezda (50 takmičara / 27 posada), Partizan (40 takmičara / 15 posada), Galeb (30 takmičara / 15 posada), Danubius 1885 (27 takmičara / 9 posada), Grafičar (22 takmičara / 10 posada), Begej 1883 (14 takmičara / 9 posada), Pobednik (12 takmičara / 4 posade), Smederevo (11 takmičara / 6 posada), Palić (10 takmičara / 5 posada), Čurug (8 takmičara / 5 posada) i Tamiš (5 takmičara / 3 posade). Pioniri će da veslaju stazu dužine 1.000 metara u šest, a kadeti stazu dužine 2.000 metara u devet veslačkih disciplina.

Podsećamo, novi sistem za prijavljivanje takmičara i evidenciju rezultata omogućava da na dan takmičenja možete da pogledate raspored i satnicu trka, a zatim i pratite rezultate, koji se pojavljuju „online“, odnosno odmah po završetku svake trke. Sve to dostupno je klikom na sledeći link:

 

https://vss-rezultati.furkisport.com/


 

Dejan ARANITOVIĆ