Veslački savez Srbije nastavlja redovan rad

Većina veslačkih klubova i sportsko-veslačkih udruženja nije podržala inicijativu za smenu rukovodstva Saveza

Današnja (10.4.2023) zakazana venredna sednica Skupštine Veslačkog saveza Srbije, koja je bila zakazana na zahtev trećine redovnih članova Skupštine Saveza - veslačkih klubova nije održana usled nedostatka kvoruma odnosno nedovoljnog broja prisutnih veslačkih klubova - članova Skupštine Veslačkog saveza Srbije.

Poštujući zahtev sedam klubova - redovnih članova Skupštine, predsednik Veslačkog saveza Srbije, Miljan Popović je sazvao vanrednu sednicu Skupštine koja je za Dnevni red trebalo da ima smenu rukovodstva Veslačkog saveza Srbije. 

Svojim nedolaskom na zakazanu sednicu, čime nije obezbeđen kvorum za rad Skupštine, većina veslačkih klubova i sportsko-veslačkih udruženja, redovnih i pridruženih članova ukazala je poverenje aktuelnom rukovodstvu Saveza.  

Treba istaći da su uveliko u toku pripreme za najveći sportski događaj u Srbiji - Svetsko prvenstvo u veslanju koje će biti održano u Beogradu od 3. do 10. septembra i koje će biti kvalifikaciono takmičenje za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine. Veslački savez Srbije je domaćin i organizator ovog sportskog spektakla na kojem će učešće uzeti takmičari iz stotinu zemalja iz celog sveta. Veslački savez Srbije uspešno je organizovao prošle godine Svetski kup u veslanju, a Svetska veslačka federacija (World Rowing / FISA) ukazala je poverenje Veslačkom savezu Srbije i dodelila mu organizaciju i najvećeg veslačkog takmičenja na Starom kontinentu - Evropskog prvenstva za seniore koje će biti održano u Beogradu u maju 2025. godine. Pored svega toga, Veslački savez Srbije uspešno održava sva domaća veslačka takmičenja u Srbiji, a izuzetno uspešni rezultati zabeležni su prošle godine na mađunarodnim takmičenjima na kojima je učestvovala veslačka reprezentacija Srbije, naročito u kategorijama juniora i kadeta pred kojima je seniorska karijera. Ujedno Savez uspešno razvija bazu takmičara u veslačkim klubovima.

Ceo snimak sednice (4 min) možete da pogledate klikom na link:

https://clipchamp.com/watch/LWAScaB78cy