VESLAČKI SAVEZ SRBIJE ISPITUJE INCIDENT KOJI SE DOGODIO U SAVEZU

Veslački savez Srbije moli javnost da ne naseda na netačne informacije i neistine koje su plasirane na internetu.

U kancelariji Veslačkog saveza Srbije danas se desio konflikt između D.K. - predsednika Izvršnog odbora Saveza i člana Veslačkog kluba Crvena Zvezda, i N.S. - trenera nekoliko reprezentativnih veslačkih posada koji je ujedno član Veslačkog kluba Partizan. 

Do konflikta je došlo kada je D.K. zamolio N.S. da izađe iz kancelarije Generalnog sekretara Saveza i da ne ometa i zadržava zaposlene jer imaju posao koji treba da završe u roku u toku dana, na šta je N.S. burno reagovao i odgovorio da neće da napusti kancelariju jer je došao da razgovara sa Generalnim sekretarom. U nekom trenutku, prilikom verbalnog koškanja licem u lice, došlo je i do fizičkog okršaja u kojem su učestvovala oba navedena lica. 

Veslački savez Srbije će u saradnji sa nadležnim organima i institucijama ispitati okolnosti koje su dovele do ove neprijatne situacije, kao i sam incident i o svemu korektno obavestiti veslačku javnost.

Veslački savez Srbije ujedno moli javnost da ne naseda na netačne informacije i neistine koje su plasirane od strane administratora određenog profila na društvenoj mreži, a u kojima se kaže da je N.S. „mučki napadnut sa leđa“ od strane D.K. te da je u nekom trenutku izgubio svest. 

Veslački savez Srbije je kategorički protiv svakog vida nasilja, naročito u sportu, ali i protiv korišćenja neistina i netačnih informacija u cilju diskreditovanja čelnika Saveza.