Sedmoro novih sudija

Veslački klub Begej 1883 iz Zrenjanina, kao i pre četiri godine, imao je čast da bude domaćin ispita za sticanje nacionalne licence za veslačke sudije

Ispitivači i nove sudije (Foto: VK Begej 1883)

Sezona je završena, ali Veslački savez Srbije radi punom parom. Pre nekoliko dana pojačalo ga je sedmoro novih sudija, nakon uspešno završene obuke koja je sprovedena uz podršku Veslačkog saveza Srbije, Veslačkog saveza Vojvodine i Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije. Veslački klub ,,Begej 1883" iz Zrenjanina, kao i pre četiri godine, imao je čast da bude domaćin ispita za sticanje nacionalne licence za veslačke sudije u organizaciji Sudijske komisije VSS.

Kandidati za nove sudije počeli su obuku u septembru, završili su tri seminara koji su bili održani u Beogradu, u prostorijama VSS, a predavači su bili internacionalne sudije Ružica Karajović-Ibročić iz Novog Sada, koja je i predsednica Sudijske komisije VSS i Dane Lužaić iz Zrenjanina. U radnoj atmosferi se stručno diskutovalo o Statutu, Pravilniku o radu Sudijske komisije, Pravilniku takmičenja, bezbednosti i jednakim šansama i svim mogućim situacijama sa kojima se sudije susreću na regatama.

Nakon tri pripremna seminara, mnoštvo praktičnih ,,prisustva" regatama tokom cele veslačke sezone, a posle završne obuke i polaganja ispita u Zrenjaninu, ispitivači Dane Lužaić, Ružica Karajović-Ibročić i Petar Ibročić sa zadovoljstvom su konstatovali da su Milica Slijepčević, Miloš Kuzman, Daliborka Savić Pešić, Marko Milićević, Kornelija Đurasević, Vid Mujezinović i Pavle Lijeskić uspešno položili ispit i stekli zvanje nacionalnog veslačkog sudije.

Od srca čestitamo svim novim sudijama i želimo im mnogo uspeha u radu!


D. A.