Dupla kruna za crno-bele

Veslački klub Partizan, posle osvojenog Prvenstva Srbije početkom oktobra, u svoje krcate vitrine dodao je i pehar Kupa Srbije

Osvajači Kupa Srbije 2022 (Foto: VK Partizan)

Sjajna sezona za veslače Partizana. Crno-beli su svoju dugogodišnju dominaciju potvrdili i u subotu, trijumfom na Novosadskoj daljinskoj regati, u okviru koje se bodovala  poslednja, peta regata Kupa Srbije. Tako je Veslački klub Partizan, posle osvojenog Prvenstva Srbije početkom oktobra, u svoje krcate vitrine dodao još jedan pehar, za novu duplu krunu, u godini kada su juniori ovog beogradskog kluba, Mihajlo Dedić i Nemanja Luledžija, u nacionalnom dresu postali svetski i evropski prvaci u dvojcu, što je najveći uspeh u istoriji srpskog veslanja.

Kada ovim uspesima dodamo dve bronze reprezentativaca Martina Mačkovića i Miloša Vasića sa dva ovogodišnja izdanja Svetskog kupa, u Beogradu i Lucernu, uz četvrto mesto sa Svetskog prvenstva u Račicama, ali i zapažene nastupe ostalih veslača u nacionalnom timu, ne čudi ogromno zadovoljstvo i osećaj ponosa u crno-belom taboru.

- Završavamo ovu sezonu na najbolji mogući način. Osvajanjem titule državnog prvaka stavljamo tačku na jednu od najuspešnijih godina za nama. Učešćem naših olimpijaca i ovogodišnjih osvajača svetskog i evropskog zlata u juniorskoj konkurenciji, kao i svih takmičara u mlađim kategorijama koji su na najbolji mogući način reprezentovali svoj klub, dokaz je da radimo dobru stvar i obaveza da narednih godina postižemo još bolje rezultate - izjavio je nedavno Ivan Brajtigam, direktor Veslačkog kluba Partizan za klupski sajt.

 Novosadska daljinska regata 2022 (Foto: VK Danubius)

Što se tiče Kupa Srbije u veslanju, odnosno Novosadske daljinske regate, učestvovalo je više od 200 veslača u 13 disciplina. Idealno vreme je samo pomoglo tradicionalnom domaćinu ove regate, Veslačkom klubu Danubius, da još jednom na Dunavu besprekorno organizuje takmičenje, a u tome su, kako iz redova novosadskog kluba ističu, imali veliku pomoć od Veslačkog saveza Srbije, Veslačkog saveza Vojvodine, Gradskog sekretarijata za sport Novog Sada, Kajak kanu kluba Vojvodina, Novosadske rečne policije, Udruženja spasilaca na vodi Vojvodine, Hitne pomoći Novog Sada, BB Minaqua Novi Sad, restorana Cesla, RTV Vojvodina, dnevnog lista "Dnevnik" i drugih organizacija i pojedinaca.

Novosadska daljinska regata 2022 (Foto: VK Danubius)


  

NOVOSADSKA DALJINSKA REGATA 2022 - FOTO GALERIJA


Dejan ARANITOVIĆ