„Snovi pobednika“ za nove šampione

Jedan od najposećenijih i klincima najzanimljivijih bio je štand Veslačkog saveza Srbije, na kojem su mogli da isprobaju veslanje na ergometrima

Sajam sporta 2022

Ostvarenje vaših snova je naš san! Reči su Ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, kojima je danas završio obraćanje najmlađim i najbrojnijim gostima, prilikom svečanog otvaranja 11. Sajma sporta. Ova, sada već tradicionalna manifestacija, ove godine odvija se pod sloganom „Snovi pobednika“, a održava se na Adi Ciganliji, na terenima kod kužnog toka, do nedelje 25. septembra.

- Dobro došli na mesto okupljanja malih i velikih šampiona, na kome smo u protekloj deceniji svi zajedno slavili uspehe naših vrhunskih sportista, ali se i radovali prvim koracima naših budućih šampiona. Srpski sport beleži istorijske uspehe, a naši sportisti obaraju rekorde na sportskim terenima i borilištima širom Evrope i sveta. U periodu koji je iza nas, sa ponosom možemo reći da smo još jednom dokazali da smo sportska nacija, da je Srbija zemlja sporta i velikih šampiona. Nismo odustali i nismo se predali ni kada je bilo teško i kada nam se činilo da je nemoguće, dokazali smo da za nas to ne postoji, da je apsolutno sve moguće i da možemo sve, zajedno kao tim u kome jedni drugima pružamo bezuslovnu podršku, uvek i za sve. Rezultat tog timskog rada je vidljiv - naši sportisti su oborili sve rekorde i skoro na svakom takmičenju ostvarili uspeh za pamćenje. U prilog tome govori činjenica da u proteklih 10 godina imamo čak 125% medalja više u olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama nego što je to bio slučaj u prethodnoj deceniji. Samo u poslednjih mesec dana, naši sportisti su na evropskim i svetskim takmičenjima doneli Srbiji čak osam novih medalja. Jako je važno slaviti prošle uspehe i sve što smo zajedno, kao tim, postigli - to je temelj za buduća vremena i čvrst oslonac na kome se grade novi uspesi i dostignuća. Ali, u toj prošlosti ne treba živeti, ma koliko ona slavna bila. Naš pogled je odlučno uperen ka budućnosti i uspesima koji tek predstoje. To je naša motivacija i podstrek da svakim danom budemo sve bolji. Želim vam da budete sve bolji, da napredujete svakoga dana i da još mnogo puta donesete osmehe, slavlje i ponos celoj našoj Srbiji. Nema zaustavljanja, nastavljamo da pomeramo granice i da zajedno kao tim obaramo nove rekorde na svim poljima. Nastavićemo da vas pratimo i budemo vam oslonac na putu ka ostvarenju svih vaših snova, jer ostvarenje vaših snova je naš san - rekao je u svom obraćanju ministar Udovičić (preuzeto sa sajta Ministarstva omladine i sporta, https://www.mos.gov.rs/).

Sajam sporta 2022

Sajam organizuje Sportski savez Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, sa ciljem da promoviše sportske vrednosti i edukuje najmlađe ljubitelje sporta, koji su danas ispunili terene i promotivne štandove mnogobrojnih sportskih saveza. Sajam je okupio i mnogobrojne sportiste i sportske radnike, koji će posetiocima pokušati da dočaraju zadovoljstvo bavljenja sportom.

Možda smo upravo danas dobili nekog veslačkog šampiona, jer je jedan od najposećenijih i klincima najzanimljivijih bio je upravo štand Veslačkog saveza Srbije, na kojem su mogli da isprobaju veslanje na ergometrima. Pozivamo sve ljubitelje sporta, posebno one najmlađe, da posete naš štand u subotu i nedelju, od 10 do 18 časova.

Sajam sporta 2022

 

 

 

SAJAM SPORTA 2022 - „SNOVI POBEDNIKA“ – FOTO GALERIJA