U subotu veslačka regata “Subotica Open”

Organizatori regate su Veslački klub „Palić“ i Veslački savez Srbije, u saradnji sa Gradom Subotica i uz podršku Sportskog saveza Subotice

Foto: VK Palić

Palić će ponovo biti domaćin internacionalne veslačke regate. Za subotu 27. avgusta, zakazano je takmičenje veslača u svim starosnim kategorijama - Otvoreno prvenstvo Subotice. Po tradiciji, “Subotica Open” održava se poslednjeg vikenda avgusta, pred Dan grada Subotice, koji se obeležava 1. septembra.

Otvoreno prvenstvo Subotice je istovremeno izborna regata za reprezentaciju u disciplini skif za seniore. Seniori koji izveslaju kvalifikacione norme na Paliću imaće prilike da predstavljaju Srbiju na predstojećem Svetskom prvenstvu u Račicama u Češkoj Republici. Osim seniora, očekuje se veliki odziv veslača u mlađim kategorijama, jer se u okviru “Subotica Open-a” sakupljaju bodovi za Kup Srbije u veslanju (na redu je 4. regata u ovom takmičenju).

Organizatori regate su Veslački klub „Palić“ i Veslački savez Srbije, u saradnji sa Gradom Subotica i uz podršku Sportskog saveza Subotice. Organizaciju regate podržali su i brojni sponzori i prijatelji kluba: Hitna medicinska pomoć Subotica, Služba za spasavanje na vodi Crvenog krsta Subotice, DVD „Matica“ Subotica, Jedriličaski klub „Palić“, JP Park Palić, JP Palić-Ludoš, MZ Palić i mnogi drugi.

Kvalifikacione trke počinju u subotu u 10 časova, dok su finalne zakazane za 13 sati.

Pozivamo vas da u subotu posetite zapadnu obalu Palića, kod sudijskog tornja, da zajednički ispratimo poslednje ovosezonsko takmičenje veslača na ovom jezeru.


Foto: VK Palić


D. A.