Veslački savez ponosan na svoje juniore

Od srca čestitam svim juniorima, posebno Mihajlu i Nemanji na novom zlatu, velika zahvalnost selektoru Aleksandru Ivkoviću, iskrene čestitke i Goranu Todoroviću, treneru našeg zlatnog dvojca – nije krio zadovoljstvo Dušan Kovačević, predsednik Izvršnog odbora VSS

Svetski prvaci, dvojac Mihajlo Dedić i Nemanja Luledžija (Foto: privatna arhiva)

Srbija ne mora da brine za budućnost veslanja. Odličan učinak mladih veslača na tek završenom Svetskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore, koje se tokom prethodne nedelje održalo u italijanskom Varezeu, „pozlaćen“ je poslednjeg dana takmičenja, kada je naš dvojac stigao do titule najboljeg na svetu u konkurenciji juniora. Nemanja Luledžija i Mihajlo Dedić osvojili su najsjajnije odličje, a sjajan je bio i ostatak ekipe koji je učestvovao u još četiri trke B finala. Čestitki nikada dosta, pa je na red došla i naša „kuća veslanja“.

- Od srca čestitam svim juniorima, posebno Mihajlu i Nemanji na novom zlatu – nije krio ogromno zadovoljstvo Dušan Kovačević, predsednik Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije. – Ova godina je prekretnica kada su u pitanju rezultati mlađih kategorija, juniora pre svega, a nadam se da će i kadeti na predstojećoj Balkanijadi da nastave taj trend. Pokazalo se da su organizacione promene u prethodnom periodu bile pun pogodak što se rezultata tiče.

Pogodak i to kakav – dupli. Jer, podsećamo, Dedić i Luledžija su pre nešto više od dva meseca osvojili zlato i na Evropskom juniorskom prvenstvu.

- Velika zahvalnost selektoru Aleksandru Ivkoviću, koji nije imao lak zadatak. Morao je da balansira između klubova, njihovih planova, ciljeva i zahteva sa jedne, a opšteg interesa sa druge strane, u čemu je, po meni, a i po postignutim rezultatima, bio veoma uspešan. Mi smo ove godine osvojili dve medalje na Evropskom juniorskom prvenstvu, a godinama ni u finale nismo ulazili. Na Svetskom šampionatu uglavnom smo imali posade u C i D finalima, a sada imamo zlato i četiri B finala. Zaista vanserijski rezultati.

Savez je odradio svoj deo posla, ali svega ovoga ne bi bilo bez odličnog rada klubova.

- Iskrene čestitke i Goranu Todoroviću, treneru našeg zlatnog dvojca, koji je na fantastičan način kapitalizovao uložen rad i trud, ali i svim ljudima koji su njemu pomagali u tom poslu.

Kada je potrebno, tu je i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

- Posebnu zahvalnost dugujemo Darku Udovičiću, Pomoćniku ministra za sport, koji je uložio veliki napor da obezbedi sredstva neophodna da na Svetsko prvenstvo u Italiji odemo u kompletnom sastavu – istakao je Dušan Kovačević.

Miljan Popović, predsednik Veslačkog saveza Srbije, kao i svi zaposleni u „kući veslanja“, Nemanji i Mihajlu još jednom upućuju čestitke za zlato, svim juniorima za sjajne nastupe na Svetskom prvenstvu, a selektoru, trenerima i svim ostalim članovima tima na odlično obavljenom poslu.


Dejan ARANITOVIĆ