Četiri polufinala za srpske juniore

Tri od četiri naša juniorska čamca izborila su plasman u polufinalne trke koje su na programu u subotu. Samo osmerac ispao iz borbi za medalje

Cetverac Milanović, Bosnić, Cvetković, Popović

Četverac bez kormilara - Milanović, Bosnić, Cvetković, Popović (Foto: VK Grafičar)

Treći dan Svetskog prvenstva za juniore i mlađe seniore, koje se od srede do nedelje održava u italijanskom Varazeu, bio je uspešan za srpske veslače. Tri od četiri naša juniorska čamca izborila su plasman u polufinalne trke koje su na programu u subotu.

Najpre je na stazu izašao naš četverac bez kormilara, u sastavu Filip Milanović, Zoran Bosnić, Predrag Cvetković i Viktor Popović, koji je bio najbolji u jednoj od dve trke repesaža. Polufinalna trka zakazana je za subotu u 10 časova.

Na red je došla posada osmerca, u sastavu Marko Dojčinović, Veljko Kmekić, Luka Višacki, Uroš Bogdanov, Luka Lončar, Danilo Đokić, Strahinja Pavišić i Mateja Mitrović, sa kormilarom Andrejem Kovačevićem, koja u repesažu nije uspela da se umeša u borbe za medalje, pa ćemo u nedelju da je gledamo u B finalu.

Zatim su Matija Rajković i Sergej Čipak u dubl skulu, u svojoj četvrtfinalnoj grupi osvojili treću poziciju i time osigurali polufinale koje je na programu u subotu, u 10:40.

Poslednji je nastupio Vuk Mudrinić u skifu, koji je osvojio treće mesto u četvrtini finala i obezbedio polufinalnu trku, sa vremenom početka u 10:55, takođe u subotu.

Podsećamo da je direktan plasman u polufinale još u četvrtak obezbedila posada dvojca bez kormilara, Mihajlo Dedić i Nemanja Luledžija, i to najboljim vremenom u svim kvalifikacionim grupama u svojoj disciplini. Oni će na stazu ponovo u subotu u 9:50.


D. A.