Dvojac bez kormilara u Prvoj kategoriji OKS programa Rio 2016.

Izvršni odbor OKS usvojio odluku kojom, nakon poslednjeg preseka, u programu Rio 2016 broji 64 sportista iz individualnih sportova među kojima je i evropski prvak iz Sevilje dvojac bez kormilara

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije usvojio je odluku kojom, nakon poslednjeg preseka, na osnovu ostvarenih rezultata kategorizacija OKS u programu Rio 2016 broji 64 sportista iz individualnih sportova od toga 10 u prvoj kategoriji, 29 u drugoj i 25 u trećoj kategoriji. Osvajačima medalja u Londonu Milici Mandić, Ivani Maksimović i Andriji Zlatiću u 1. kategoriji pridružili su se evropski šampioni u kajaku i atletici Dalma Benedek Ružičić i Asmir Kolašinac, bronzana sa SP u tekvondou Ana Bajić, osvajači bronzanih medalja na SP u atletici Ivana Španović i Emir Bekrić, kao i pobednici na EP u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara.

Na osnovu usvojenih kriterijuma i ostvarenih rezultata u prethodnom periodu u kategorizaciju OKS ušli su i: Tatjana Jelača (atletika), Romana Caran (mačevanje), Kristijan Fris (rvanje), Amela Terzić (atletika) i kajak dvosed 200m. U kategorizaciji OKS nalaze se na osnovu ostvarenih rezultata i muška vaterpolo reprezentacija, muška i ženska košarkaška reprezentacija, muška i ženska odbojkaška reprezentacija i muška i ženska rukometna reprezentacija.