NAJNOVIJE VESTI

Održano III kolo Omladinske lige Srbije, crno-beli slavili u Zrenjaninu

U Zrenjaninu je održano III kolo Omladinske lige Srbije, regata na kojoj su naši najbolji kadeti i pioniri imali prilike da još jednom odmere snage i pokažu kako su i koliko radili tokom ove čudne sezone, koju je u potpunosti obeležila pandemija koronavirusa, zbog koje je veliki broj veslačkih takmičenja u zemlji i svetu bio odložen ili čak otkazan.

Detaljnije

Izabrane posade za Evropsko prvenstvo, Savić i Pivač napravili veliko iznenađenje

Naši najbolji takmičari izveslali su sjajne trke u borbi za mesto u timu koji će predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu za seniore, koje je na programu od 9. do 11. oktobra u Poznanju. Ove izborne trke obeležilo je veliko iznenađenje i izvanredan rezultat u konkurenciji muških dvojaca, jer su Veselin Savić i Viktor Pivač izborili plasman u reprezentaciju, ispred Miloša Vasića i Martina Mačkovića.

Detaljnije

U Beogradu održana II regata Kupa Srbije

Na Savskom jezeru danas je održana druga regata Kupa Srbije, na kojoj su pravo takmičenja imale sve kategorije veslača i veslačica - od pionira, preko kadeta i juniora, do naših seniorskih posada.

Detaljnije

Srpski dubl skul peti u C finalu Evropskog prvenstva za mlađe seniore u Nemačkoj

Poslednjeg dana takmičenja na Evropskom prvenstvu za seniore B u Duizburgu naši Slavko Savić i Andrija Simeunović veslali su u dve trke. Oni su se takmičili najpre u borbi za plasman u C finale, a posle uspešno izveslane trke u tim kvalifikacijama i u samom C finalu, protiv posada Holandije, Grčke, Mađarske i Rumunije.

Detaljnije
Detaljnije

U subotu počinje EP za mlađe seniore u Duizburgu, Srbiju predstavlja dubl skul

Nemački Duizburg 5. i 6. septembra biće domaćin Evropskog prvenstva za mlađe seniore, prve velike regate u doba pandemije korona virusa. Na stazi će se naći 657 takmičara iz 32 zemlje, a za medalje će se boriti ukupno 236 posada, među kojima i srpski dubl skul, u kojem će veslati Slavko Savić i Andrija Simeunović.

Detaljnije

Upoznajte novo rukovodstvo Veslačkog saveza Srbije

Kao što je već poznato, veslački klubovi iz Srbije održali su u četvrtak 20. avgusta 2020. u Beogradu vanrednu sednicu Skupštine Veslačkog saveza Srbije, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo. Za predsednika VSS izabran je Miljan Popović iz Veslačkog kluba Smederevo, a za potpredsednike Željko Pantović (VK Danubius 1885), Boris Savić (VK Grafičar) i Vladan Kovačević (VK Crvena Zvezda).

Detaljnije

Novosađani pobednici Otvorenog prvenstva Vojvodine u veslanju

Veslački klub Danubius 1885 iz Novog Sada je na regati održanoj za vikend na Paliću odbranio prošlogodišnju titulu ukupnog pobednika Vojvodina Opena osvojivši najviše medalja u konkurenciji 10 veslačkih klubova iz cele Srbije.

Detaljnije
Detaljnije

Istorijski rezultati seniora na Kontrolnoj regati za Evropsko prvenstvo

Kandidati za seniorsku reprezentaciju Srbije, koju u nastavku sezone očekuje učešće na Evropskom prvenstvu u Poznanju, učestvovali su na Kontrolnoj regati na Srebrnom jezeru, gde su neki od njih ostvarili, kako svedoči član Sportske komisije VSS Nebojša Ilić, istorijske rezultate u srpskom veslanju.

Detaljnije

Na Srebrnom jezeru održane izborne trke za kadete, juniore i seniore B

Srebrno jezero domaćin je najboljim srpskim veslačima u konkurenciji kadeta, juniora i mlađih seniora (do 23 godine starosti), koji se nadmeću za mesto u reprezentacijama kojima predstoje šampionat Balkana i evropska prvenstva. Trke su održane u skladu sa svim trenutnim zdravstvenim propisima i uz pridržavanje svih preventivnih mera za sprečavanje širenja zaraze korona virusom.

Detaljnije
Detaljnije

Plan za sada nije promenjen: Evropsko prvenstvo za juniore biće održano u Beogradu u septembru

Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović gostovao je na televiziji Studio B, gde je u emisiji Beograde, dobar dan, govorio o planovima za ovu, zbog pandemije koronavirusa, krajnje nesvakidašnju sezonu, sa posebnim osvrtom na Evropsko prvenstvo za juniore, koje bi u Beogradu trebalo da bude održano krajem septembra, ali i na to šta očekuje seniore u pripremama za Olimpijske igre, odložene za narednu godinu.

Detaljnije
Ukupno vesti: 931