EP U VESLANJU U BEOGRADU: Ženski juniorski osmerac Srbije osvojio bronzu

U Beogradu je danas završeno Evropsko juniorsko prvenstvo u veslanju, na kojem je posada našeg ženskog osmeraca osvojila bronzanu medalju. U A finalima imali smo još dve posade - muški četverac bez kormilara osvojio je peto mesto, dok je muški osmerac bio šesti.

 ženski juniorski osmerac

Bronza za ženski osmerac: Svetlana Milošević, Maja Mišljenović, Anđa Simić, Ksenia Kaluđerović, Andrijana Mijailović, Nikolina Đorđević, Marija Jakovljević, Maša Bugarski i kormilar Neven Kočanović (Foto: VSS/Anđela Nišević)

Dan je počeo polufinalnim trkama, a u prvom polufinalu drugog dana EP za juniore, u ženskom skifu, naša Svetlana Milošević, bila je šesta u svojoj grupi, što je značilo plasman u popodnevno B finale. Isti rezultat, šesto mesto u polufinalu i učešće u B finalu ostvario je i naš ženski dubl skul, u kojem su veslale Anđa Simić i Ksenia Kaluđerović.

Rezultate prepodnevnog programa drugog dana EP za juniore možete da pogledate OVDE

U popodnevnom delu programa najpre su startovala C finala (za plasman od 13. do 18. mesta), u kojima smo imali dve posade. Najpre je naš muški dubl skul u kom su veslali Andrija Jevtić i Miroslav Jovanović osvojio prvo mesto, da bi muški četverac skul (Jovan Ljuna, Predrag Cvetković, Nikola Stevanić i Boško Kostić) u svojoj grupi bio peti u C finalu.

Potom su usledila B finala (od 7. do 12. mesta), u kojima smo imali četiri posade. Svetlana Milošević, kao kadetkinja u konkurenciji veslačica starijih dve i tri godine od nje, bila je šesta u svom finalu. Nikola Kolarević i Darko Mališić su u dvojcu bez kormilara bili četvrti, dok je naš ženski dubl skul (Anđa Simić, Ksenija Kaluđerović) bio šesti. Poslednje su, od naših posada u B finalima, na stazu izašle Maja Mišljenković, Nikolina Đorđević, Marija Jakovljević i Maša Bugarski, koje su u četverac skulu bile treće.

muški juniorski osmerac

Muški juniorski osmerac Srbije: Igor Martinović, Matija Rajković, Milan Ibročić, Aleksandar Grbić, Aleksa Mohora, Marko Stefanović, Andreja Jevtić, Ognjen Sibinović i kormilar Aleksa Dimitrijević (Foto: VSS/Anđela Nišević)

Preostalo je zatim da pratimo naše posade koje su ušle u borbu za medalje - muški četverac bez kormilara i osmerce u obe konkurencije. Prvo je četverac, u kojem su veslali Dejan Jezdimirović, Đorđe Gruber, Dušan Belić i Ranko Samardžija u A finalu osvojio peto, da bismo potom osetili radost osvajanja odličja - pred domaćom publikom ženski osmerac stigao je do bronzane medalje.

U trci u kojoj su se takmičile još posade Rumunije i Belorusije, do odličja su stigle većinom devojke koje su tokom dana već veslale u svojim osnovnim disciplinama - Svetlana Milošević, Maja Mišljenović, Anđa Simić, Ksenia Kaluđerović, Andrijana Mijailović, Nikolina Đorđević, Marija Jakovljević, Maša Bugarski i kormilar Neven Kočanović.

Evropsko prvenstvo za juniore u veslanju u Beogradu je završeno trkom muških osmeraca, u kojoj su naši Igor Martinović, Matija Rajković, Milan Ibročić, Aleksandar Grbić, Aleksa Mohora, Marko Stefanović, Andreja Jevtić, Ognjen Sibinović i kormilar Aleksa Dimitrijević osvojili šesto mesto.

Rezultate finalnih trka na EP za juniore možete da pogledate OVDE