Juniorskom osmercu vicešampionska titula Balkana

Srpska reprezentacija osvojila srebro i tri bronze drugog dana Balkanskog prvenstva na Adi Ciganliji koje je tako završila sa ukupno deset medalja na svom kontu jednom zlatnom, tri srebrne i šest bronzanih

Srpska veslačka reprezentacija drugog dana Balkanskog prvenstva u Beogradu uvećala je svoj skor za još četiri medalje tako da je ovo takmičenje završila sa ukupno deset odličja – jednim zlatnim, tri srebrna i šest bronzanih. U predivnoj atmosferi Ade Ciganlije u nedelju, 8. septembra 2013, na pobedničko postolje su se popele tri naše posade. U žestokoj konkurenciji najjačeg regionalnog takmičenja na svetu kada su u pitanju mlađe kategorije juniorski osmerac u sastavu Uroš Marinković, Bojan Došljak, Nikola Kekić, Nikola Selaković, Ljubomir Gavrić, Martin Mačković, Viktor Pivač, Aleksa Stanković, kormilar Mateja Jošić postao je vicešampion Balkanda, dok su bronzana odličja osvojili juniorski muški i ženski dubl skul Miloš Aleksić, Milan Mijić, odnosno Zorica Mrđa, Jovana Stanivuk, te kadetski četverac skul Nikola Cvijetić, Lazar Lazović, Miloš Milićević, Marko Ristić.

– Generalno gledano možemo da budemo zadovoljni postignutim rezultatima na Balkanskom prvenstvu. Juniori su manje-više bili na očekivanom niovu i ostvarili su realne plasmane u odnosu na svoje mogućnosti. Jedino, mali kiks je možda napravio osmerac od kojeg smo očekivali da dođe do zlata. Evropski prvaci iz Minska i osvajači svetske bronze u Trakaiju stigli su do srebra izgubivši za malo u finalu od posade Rumunije koja je na planetarnom šampionatu u Litvaniji bila peta. Mislim da smo u kadetskoj konkurenciji za nijansu mogli i bolje iako i sa ostvarenim rezultatima možemo da budemo zadovoljni – ocenio je selektor juniora Dejan Guslov učinak srpske reprezentacije na Bakanskom prvenstvu u Beogradu.

Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović osvrnuo se na organizacioni aspekt Balkanskog prvenstva u Beogradu.

– Svi učesnici Balkanijade u našem glavnom gradu za organizaciju ovog takmičenja su dali najviše ocene. Sa najlepšim utiscima odlaze iz naš zemlje, prezadovoljni svim segmentima organizacije, kako smeštajem tako i uslovima na samoj stazi. Regatna staza na Adi Ciganliji je još jednom pokazala zbog čega je mnogi smatraju jednom od najboljih na svetu budući da su uslovi za veslanje bili besprekorni. U svakom slučaju jednodušan utisak svih učesnika i čelnika Balkanske veslačke asocijacije jeste da je ovo bila jedna od najbolje organizovanih balkanijada u njenoj istoriji – kazao je Jevremović.

Rezultate drugog dana Balkanskog prvenstva u Beogradu možete preuzeti OVDE

Konačan bilans Balkanskog prvenstva u Beogradu možete preuzeti OVDE