Istorijski rezultati seniora na Kontrolnoj regati za Evropsko prvenstvo

Kandidati za seniorsku reprezentaciju Srbije, koju u nastavku sezone očekuje učešće na Evropskom prvenstvu u Poznanju, učestvovali su na Kontrolnoj regati na Srebrnom jezeru, gde su neki od njih ostvarili, kako svedoči član Sportske komisije VSS Nebojša Ilić, istorijske rezultate u srpskom veslanju.

Miloš Vasić i Martin Mačković

Miloš Vasić (levo) i Martin Mačković ostvarili sjajno vreme u dvojcu (Foto: VSS/Anđela Nišević)

Posebnu pažnju trebalo je obratiti na trke dvojca bez kormilara, jer, da podsetimo, u toj disciplini Srbija ima i ispunjenu olimpijsku normu za Tokio. Tu vizu za OI prošle godine je overila posada Partizana, u kojoj veslaju Miloš Vasić i Martin Mačković, a njima dvojici je na Srebrnom jezeru rival bila mešovita posada u sastavu Veselin Savić (Smederevo) i Viktor Pivač (Grafičar).

- Sada se nalazimo na nekih osam nedelja od Evropskog prvenstva, i za ovaj deo priprema možemo da konstatujemo da su Vasić i Mačković u prvoj trci pokazali stabilnost i konstantnost, ali i sposobnost da to ponove u više trka. Njihovo vreme u toj prvoj trci - 6 minuta i 18 sekundi - najbolje je u istoriji srpskog veslanja. Raduje i što su dobru formu i utreniranost pokazali i Savić i Pivač, pogotovo u prvoj trci - rekao je Ilić.  

Ovde možete da pogledate rezultate I starta Kontrolne regate

Ipak, posebne reči hvale prvi čovek našeg stručnog štaba imao je za skif, tačnije za Aleksandra Beđika iz Partizana.

- Beđik je definitivno iznenađenje u ovoj sezoni, a sa vremenom od 6 minuta i 44 sekunde na ovoj kontroli, napravio je najbrži rezultat ikada u srpskom veslanju. U skifu je veslao i Aleksandar Filipović iz Smedereva - on je bio solidan, ali još nije na svom pređašnjem nivou.

Aleksandar Beđik

Aleksandar Beđik je najprijatnije iznenađenje ove sezone (Foto: VSS/Anđela Nišević)

Ovde možete da pogledate rezultate II starta Kontrolne regate

Poslednji ispit naši najbojli takmičari imaće u septembru, posle čega je i vreme da se prijavljuju posade za Poznanj, za EP koje je na programu od 9. do 11. oktobra.

- Od 10. do 13. septembra seniori će biti u Beogradu, gde ih očekuje zvanična izborna trka za šampionat Evrope. Posla toga će sve biti jasnije - zaključio je na kraju član Sportske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić.