Održan prvi test kandidata za sastav seniorske reprezentacije Srbije

U Beogradu je danas održan prvi test kandidata za sastav naše seniorske reprezentacije. Pored naših veslača, test na 8 kilometara (4 x 2 km) radili su i veslači iz selekcije Turske.

Miloš Vasić i Martin Mačković pokazali najviše na prvom reprezentativnom testu

Prema rezultatima (koje možete da pogledate OVDE), može se reći da je naš stručni štab imao razloga i za zadovoljstvo i za brigu.

- Završen je prvi reprezentativni test za sezonu 2019/2020, na kojem su najviše pokazali oni od kojih se to i očekivalo - Miloš Vasić i Martin Mačković. Njih dvojica su bili najbolji na ergometrima, bili su najbolji i u čamcu, značajno odskočivši u odnosu na ostale kandidate za reprezentaciju - istakao je selektor Nebojša Ilić.

Glavni strateg nacionalnog tima dao je pozitivnu ocenu i za trenutnu formu još trojice potencijalnih reprezentativaca.

- Na testu su zadovoljili i Nenad Beđik, Viktor Pivač i Aleksandar Filipović, i u ovom trenutku, uz pomenute Vasića i Mačkovića, to su petorica trenutno najspremnijih veslača. Ostali imaju prevelike zaostatke i moraće ozbiljno da rade da nadoknade razliku za najboljima.

Selektor Nebojša Ilić

Ipak, posle prvog reprezentativnog testa, selektor je imao i određenih razloga za brigu.

- Zabrinut sam zbog povrede Veselina Savića, koji je tokom protekle sezone pokazao da je jako stabilan i za koga očekujemo da bude jedan od nosilaca četverca bez kormilara, koji bi trebalo da se bori u kvalifikacijama za plasman na Olimpijske igre naredne godine.

Kandidatima za reprezentaciju sada predstoji ozbiljan rad - ušli smo u sezonu čija kruna će biti pomenute OI u Tokiju, tako da za nešto više od tri nedelje kreću i pripreme.

- Od 1. decembra očekuju nas pripreme u Atini. Ono što je izvesno je da će na njih, za sada, biti pozvana pomenuta petorica kandidata koji su dobro odradili prvi test, a za ostale ćemo videti - zaključio je selektor Ilić.