U predahu od međunarodnih izazova red je za bitke na domaćoj stazi

Seniorska nadmetanja, s učešćem naših reprezentativaca, u centru državnog prvenstva za sve discipline na Paliću

Od petka do nedelje Palićko jezero biće središte našeg veslanja. Održava se Prvenstvo Srbije za sve discipline, a učestvovaće seniorska, juniorska i kadetska muška i ženska konkurencija. Ko će biti ukupni pobednik, po broju osvojenih zlatnih medalja, znaće se u septembru posle pionirskog šampionata.

Kvalifikacije za seniore i kadete su u petak od 17.30 časova, a finala sutradan od 8 časova. U subotu popodne (18 časova) predtakmičenje je za juniore, a njihove odlučujuće trke voziće se u nedelju od 8.30.

Posebnu pažnju privući će nadmetanja u kojima su seniorski reprezentativci, učesnici prva dva takmičenja za Svetski kup ove sezone (Plovdiv, Poznanj) i Evropskog prvenstva u Lucernu. Subotičani, poklonici veslanja, imaće priliku da u dve trke vide svog sugrađanina Martina Mačkovića, člana Palića, koji će se s partnerom iz državnog tima Milošem Vasićem iz Partizana ogledati u dvojcu, u kojem su bili finalisti sva tri pomenuta takmičenja, a pobednici u Plovdivu, ali i u dubl skulu.   

U četvercu među tri posade su i Aleksandar Beđik, Igor Đerić, Nenad Beđik (svi Partizan) i Viktor Pivač (Grafičar). Braća Beđik su takođe rođeni u Subotici, a ponikli u Paliću.

U skifu adut Smedereva je Aleksandar Filipović, a Zvezde Jovana Arsić. U skifu za lake veslače Tamiš se uzda u Miloša Stanojevića.

Zanimljivi bi trebalo da budu i okršaji u dubl skulu. Pored Mačkovića i Vasića učestvovaće dva Partizanova čamca. Đerić će veslati sa Aleksandrom Aleksandrovom, a Aleksandar Beđik s Andrijom Šljukićem. Smederevci na stazu đalju Filipovića s Veselinom Savićem.