Srpski čamci na visini zadatka i u novim kvalifikacijama u Piediluku

Svi srpski čamci uspešni u subotnjim kvalifikacijama tako da će se i poslednjeg dana 33. internacionalne memorijalne regate „Paolo D' Aloja“ nastaviti put ka odličjima

Sve četiri srpske posade bile su uspešne u subotnjim kvalifikacijama tako da će u nedelju, 14. aprila 2019, nastaviti put ka odličjima u svojim disciplinama, poslednjeg dana 33. internacionalne memorijalne regate „Paolo D' Aloja“ u Piediluku. Miloš Stanojević je do novog finala u skifu za lake veslače u Italiji stigao trećim mestom u svojoj grupi kvalifikacija koje je osvojio s rezultatom 7:25.27.

Ostala tri čamca trijumfovala su u svojim kvalifikacionim grupama. Aleksandar Filipović je s vremenom 7:07.28 pobedio u drugoj grupi kvalifikacija skifa i tako se plasirao u polufinale koje je na programu u nedelju. Jovana Arisć je s rezultatom 8:01.54 bila najbolja u prvoj grupi kvalifikacija ženskog skifa stigavši do finala, dok su Nenad Beđik, Aleksandar Beđik, Miloš Vasić i Martin Mačković s vremenom 6:07.02 bili bez premca u prvoj grupi kvalifikacija teškog četverca čime su obezbedili mesto u borbi za odličja.

Polufinale skifa na programu je u 8 č, finale skifa za lake veslače u 9,10 č, finale ženskog skifa u 9,20 č, a finale četverca u 10,10 č.