Dan predaha za srpske veslače u Plovdivu

Drugog dana Svetskog prvenstva za seniore u Plovdivu sprski čamci nisu izlazili na stazu. U utorak, 11. septembra Miloš Stanojević od 9,10 č vesla repesaž za polufinale skifa za lake veslače. U sredu dvojac Miloš Vasić, Nenad Beđik i skifista Marko Marjanović u četvrtfinalu svojih disciplina

U ponedeljak, drugog dana, Svetskog prvenstva za seniore u Plovdivu srpski čamci nisu izlazili na stazu. Dan kasnije svoju drugu trku na planetarnom šampionatu u Bugraskoj imaće naš skifista za lake veslače Miloš Stanojević. On će se od 9,10 č sa čamcima Hong Konga, Mađarske, Australije i Bahama boriti za dva mesta koja iz ove grupe repesaža vode u polufinale (13. septembar, 9,24 č). Finska, Meksiko, Velika Britanija, Bugarska, Austrija i Japan nastupiće u drugoj grupi repesaža. Inače, u nedelju među 12 najboljih direktno iz kvalifikacija stigli su čamci čamci Švajcarske, SAD, Kanade, Italije, Kine, Francuske, Nemačke i Slovenije.

Odličnim izdanjima u kvalifikacijama i direktnim plasmanima u četvrfinala dvojac Miloš Vasić, Nenad Beđik i skifista Marko Marjanović “kupili” su sebi dva dana odmora u Plovdivu. Svoje bitke za plasman u polufinale šampionata ova dva čamca vojevaće u sredu, 12. septembra. Vasić i Beđik, koji su do najbolja 24 čamca stigli pobedom u svojoj grupi kvalifikacija, četvrtfinale će veslati od 15,06 č, dok će se Marjanović, drugi u svojoj grupi kvalifikacija, za proboj među 12 najboljih svetskih skifista boriti od 15,38 č. Imena rivala naši reprezentativci saznaće u ponedeljak popodne pošto se završe repesaži u ovim disciplinama.

 

Satnica srpskih čamaca na Svetskom prvenstvu za seniore u Plovdivu u utorak, 11. septembra

Repesaž – Skif za lake veslače Miloš Stanojević – SRBIJA, Hong Kong, Mađarska, Australija, Bahami – 9,10 č (prve dve ekipe idu u polufinale, ostale u polufinale C/D)