Na Paliću poslednje bitke za ukupne pobednike Kupa Srbije i Omladinske lige Srbije

U subotu, 1. septembra 2018, na Palićkom jezeru biće održani poslednja regata Kupa Srbije, poslednje kolo Omladinske lige Srbije i Otvoreno prvenstvo Subotice

U subotu, 1. septembra 2018, na Palićkom jezeru biće održan trostruki veslački program. Pored poslednje regate Kupa Srbije, poslednjeg kola Omladinske lige Srbije ljubitelji veslanja moći će da prisustvuju i Otvorenom prvenstvu Subotice. Ujedno posle subotnjeg takmičenja, koje organizuje Veslački klub Palić uz saradnju sa Veslačkim savezom Srbije, Srbija će dobiti ukupne pobednike Kupa Srbije u kadetskoj konkurenciji i Omladinske lige Srbije u pionirskoj konkurenciji. U Kupu Srbije pred poslednju regatu vodi Crvena zvezda sa 76.750 bodova, a slede Partizan sa 67.625 i Smederevo sa 50. Kada je reč o Omladinskoj ligi Srbije posle dva kola čelnu poziciju drži Čurug sa 25, drugoplasirano Smederevo ima 22, a trećeplasirani Partizan 19.

Inače, za subotnja takmičenja na Paliću prijavljeno je 158 posada. Pored domaćih klubova Partizana, Limana, Save, Srebrnog jezera, Crvene zvezde, Galeba, Grafičara, Danubiusa 1885, Smedereva, Palića, Čuruga, Begeja 1883, Pirota i Zreneksa 1995, predstavnike će imati i mađarski Mohač i Csongradi, kao i hrvatski Iktus i Baranja, koji će se ogledati na Otvorenom prvenstvu Vojvodine. Biće organizovana i trka studentskih osmeraca. Kvalifikacije u disciplinama u kojima je prijavljeno više od šesta posada ppčinju u 10 č, dok finala startuju od 13 č.

Stanje prijava možete preuzeti OVDE