Zarićeva i Arsićeva probijaju led u Otenshajmu

Obavljen žreb kvalifikacionih grupa za Drugi Svetski kup koji u petak, 22. juna 2018, počinje u Austriji

Obavljen je žreb kvalifikacionih grupa na Drugom Svetskom kupu koji počinje u petak, 22. juna i na kojem će se do nedelje, 24. juna, za odličja boriti 674 takmičara i takmičarki iz 31 zemlje. Među njima će biti i dva čamca iz naše zemlje, a prve na startnu liniju izlaze Nataša Zarić i Jovana Arsić. Njih dve će od 10,15 časova veslati u trećoj grupi kvalifikacija ženskog dvojca gde će se za tri mesta koja vode direktno u polufinale (subota, 10,54 č) boriti sa posadama Velike Britanije1, Kine1, Kine2 i Nemačke2. U prvoj grupi kvalifikacija su Novi Zeland, Mađarska1, Mađarska2, Italija1 i Rumunija2, a u drugoj Nemačka1, Italija2, Ukrajina, Grčka i Velika Britanija2. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u petak od 16,15 č.

Voljom žreba srpski dubl skul Igor Đerić, Marko Marjanović svrstan je u prvu grupu kvalifikacija sa čamcima Novog Zelanda, Italije1, Argentine i Norveške. Tri prve posade plasiraće se direktno u polufinale (subota, 11,30), dok će ostale u repesaž u petak od 16,50 č. U drugoj grupi kvalifikacija su Poljska, Nemačka, Holandija i Kina, a u trećoj Francuska, Velika Britanija, Italija2 i Švajcarska.

 

Satnica srpskih čamaca na Svetskom kupu u Otenshajmu u petak, 22. juna

Kvalifikacije – Ženski dvojac Nataša Zarić, Jovana Arsić – Velika Britanija1, Kina1, Kina2, Nemačka2, SRBIJA – 10,15 č (prve tri ekipe idu direktno u polufinale, ostale u repesaž)

Kvalifikacije – Dubl skul Igor Đerić, Marko Marjanović – Novi Zeland, SRBIJA, Italija1, Argentina, Norveška – 10,50 č (prve tri ekipe idu direktno u polufinale, ostale u repesaž)