Jedna posada pod zastavom Srbije na Bledu

Boje naše zemlje na 63. internacionalnoj regati Bled 2018 od 15. do 17. juna 2018. braniće dubl skul Vukašin Pivač, Dušan Slavnić. Brojni čamci iz srpskih klubova u Sloveniji

Na Bledskom jezeru od 15. do 17. juna 2018. biće održana 63. internacionalna regata – Bled 2018. Pod zastavom Srbije na ovoj tradicionalnoj regati nastupiće jedna posada posada. Dubl skul mlađih seniora Vukašin Pivač, Dušan Slavnić, koji je debitovao u ovom sastavu na velikoj međunarodnoj sceni 16. mestim na nedavnom Svetskom kupu u Beogradu, nastupiće u petak u kvalifikacijma ove discipline u seniorskoj kategoriji. Finala su u subotu pre podne, a trener ovog čamca Lazo Pivač će na licu mesta odlučiti da li će i u subotu popodne Pivač i Slavnić veslati kvalifikacije za nedeljna finala. Inače, regata na Bledu po planu izbora seniorske B reprezentacije biće Izborna regata za sastav državnog tima za Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine u u Poznanju od 25. do 29. jula.

– Nadamo se da ćemo na Bledu opravdati očekivanja i da ćemo i definitivno “kupiti” sebi kartu za Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine. Otežavajuća okolnost jeste to da nismo zajedno trenirali u dubl skulu od Svetskog kupa u Beogradu. Odmah nakon toga i Pivač i ja samo otputovali u Francusku. Pivač je u Parizu trenirao dok sam ja branio boje kluba ACBB na Otvorenom prvenstvu Francuske. Bio sam u sastavu osmerca koji je umalo ostao bez odličja osvojivši u finalu četvrto mesto – kazao je pred odlazak za Sloveniju štroker dubl skula Dušan Slavnić.

Inače, na pored Pivača i Slavnića na 63. internacionalnoj regati – Bled 2018 učestvovaće još mnogo veslača i veslačica iz Srbije koji će nastupiti pod klupskim obeležjima.