Zarićeva i Arsićeva prve na startnoj liniji

Obavljen je žreb kvalifikacionih grupa za Svetski kup koji u petak, 1. juna 2018, počinje na Regatnoj stazi na Savskom jezeru

Obavljen je žreb kvalifikacionih grupa na prvom ovogodišnjem veslačkom Svetskom kupu čiji je domaćin naš glavni grad. Srbiju će na Regatnoj stazi na Savskom jezeru (Ada Ciganlija) predstavljati sedam posada, a u petak, 1. juna, prve na stazu izlaze Nataša Zarić i Jovana Arsić koje će od 10 časova veslati u prvoj grupi kvalifikacija ženskog dvojca sa posadama Velike Britanije1, Kine1, Republike Irske i Velike Britanije2. Tri prvoplasirana čamca idu direktno u polufinale, koji je na programu u subotu od 11,10 č, dok će poslednji u repesaž u petak od 16,20 č. Posle ženskog dvojca na startnoj liniji naći će se Miloš Stanojević. Naš skifista za lake veslače voljom žreba svrstan je u šestu grupu kvalifikacija u kojoj će sa čamcima Nemačke1, Belgije i Mađarske voditi borbu za jedno od prva tri mesta koja vode direktno u četvrtfinale (petak, 15,55 č). Poslednji čamac veslaće u E finalu u u subpotu od 9,05.

Od 11,45 č dubl skul Igor Đerić, Aleksandar Beđik veslaće u trećoj grupi kvalifikacija gde će mu rivali za samo jedno mesto koje direktno vodi u polufinale (subota, 11,46 č) biti posade Holandije2, Estonije2, Velike Britanije i Kineskog Tajpeha. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u petak od 16,50 č. Drugi srpski dubl skul, Vukašin Pivač, Dušan Slavnić, nastupiće u četvrtoj grupi kvalifikacija sa čamcima Litvanije1, Kine2, Holandije1 i Estonije1.

Naposletku u kvalifikacijama će veslati i trojica naših skifista. Miloš Vasić će od 12,45 č veslati u prvoj grupi kvalifikacija sa čamcima Danske, Španije2, Rusije1, Rusije2 i Finske2, Aleksandar Filipović je od 12,50 č nastupiti u drugoj grupi kvalifikacija sa Velikom Britanijom, Meksikom, Bugarskom, Češkom i Litvanijom2, dok će Marko Marjanović veslati od 12,55 č u trećoj grupi kvalifikacija sa čamcima Kanade, Belorusije1, Litvanije1, Španije1 i Izraela. Četiri prvoplasirana čamca idu u četvrtfinale (petak, 17,30 č), dok će ostali u borbu za plasman od 25. do 34. mesta.

 

Satnica srpskih čamaca na Svetskom kupu u Beogradu u petak, 1. juna

Kvalifikacije – Ženski dvojac Nataša Zarić, Jovana Arsić – Velika Britanija1, Kina1, Republika Irska, Velika Britanija2, SRBIJA – 10 č (prve tri ekipe idu direktno u polufinale, ostale u repesaž)

Kvalifikacije– Skif za lake veslače Miloš Stanojević – Nemačke1, Belgija, SRBIJA, Mađarska – 11,15 č (prve tri ekipe idu u četvrtfinale, poslednja u E finale)

Kvalifikacije – Dubl skul Igor Đerić, Aleksandar Beđik – SRBIJA, Holandija2, Estonija2, Velika Britanija, Kineski Tajpeh – 11,45 č (prva ekipa ide direktno u polufinale, ostale u repesaž)

Kvalifikacije – Dubl skul Vukašin Pivač, Dušan Slavnić – SRBIJA, Litvanija1, Kina2, Holandija1, Estonija 1 – 11,50 č (prva ekipa ide direktno u polufinale, ostale u repesaž)

Kvalifikacije – Skif Miloš Vasić – Danska, Španija2, SRBIJA, Rusija1, Rusija2, Finska2 – 12,45 č (prve četiri ekipe ide direktno u četvrtfinale, ostale u borbu za plasman od 25. do 34. mesta)

Kvalifikacije – Skif Aleksandar Filipović – Velika Britanija, Meksiko, Bugarska, Češka, SRBIJA, Litvanija2 – 12,50 č (prve četiri ekipe ide direktno u četvrtfinale, ostale u borbu za plasman od 25. do 34. mesta)

Kvalifikacije – Skif Marko Marjanović – Kanada, SRBIJA, Belorusija1, Litvanija1, Španija1, Izrael – 12,55 č (prve četiri ekipe ide direktno u četvrtfinale, ostale u borbu za plasman od 25. do 34. mesta)