Srpski reprezentativci dominirali u Zagrebu

Miloš Vasić i Nenad Beđik trijumfovali na Prolećnoj daljinskoj veslačkoj regati u glavnom gradu Hrvatske sa više od 20 sekundi prednosti u odnosu na braću Sinković, olimpijske pobednike iz Rio de Žaneira. Marko Marjanović superioran u skifu u kojem je Aleksandar Beđik zauzeo četvrto mesto

Četvorica srpskih veslača u subotu, 17. marta 2018, učestvovala je na Prolećnoj daljinskoj regati u Zagrebu gde su zabeležili fantastične rezultate. Srpski dvojac Miloš Vasić, Nenad Beđik ubedljivo je trijumfovao u ovoj disciplini izveslavši 8.000 m u vremenu 28:23.59. O sjajnom rezultatu našeg čamca govori i činjenica da je za 20.84 sekundi bio brži od Hrvata, Martina i Valenta Sinkovića, olimpijskih pobednika iz Rio de Žaneira 2016. i aktuelnih svetskih viceprvaka, koji su regatu u glavnom gradu Hrvatske završili na drugom mestu (28:44.43).

– Bilo je malo iznenađujuće da sa tolikom razlikom pobedimo braću Sinković, koji spadaju u red najboljih svetskih ekipa. Prezadovoljni smo zbog toga, a ovo će nam biti samo dodatni motiv da nastavimo da radimo ovim tempom i da sve što smo pokazali na zajedničkim pripremama sa Sinkovićima u Pizi i na Daljinskoj regati u Zagrebu polako ali sigurno prenesemo na stazu kada krenu najbitnija takmičenja u 2018. U svakom slučaju napravili smo odličnu uvertiru za nastupajuću sezonu, a svaki trening do njenog početka maksimalno ćemo iskorisititi da se i tehniki i fizički popnemo na najviši mogući nivo – istakao je štroker dvojca Nenad Beđik.

Superioran na Daljinskoj regati u Zagrebu bio je i Marko Marjanović u skifu koji zabeležio rezultat 30:36.51 i tako za velikih 40.29 sekundi ostavio iza sebe domaćeg takmičara Davida Šaina (31:16,80), koji je bio drugi. U istoj konkurenciji Aleksandar Beđik je zauzeo četvrto mesto s vremenom 31:42.18.

– Naši reprezentativci su u okviru završnih bazičnih priprema nastupili na Daljinskoj regati u Zagrebu gde su i rezultatima i plasmanom na najbolji način zaokružili ovaj trenažni ciklus. Regati u glavnom gradu Hrvatske prethodile su dvonedeljne pripreme u Pizi gde su Miloš Vasić i Nenad Beđik, osvajači svetske bronze 2015. i prošlogodišnji finalisti planetarnog šampionata, sparingovali sa braćom Sinković iz Hrvatske, olimpijskim pobednicima iz Rija i prošlogodišnjim svetskim viceprvacima. Pripreme u Italiji obeležila je sjajna atmosfera, odličan rad i ujednačenost hrvatskog i našeg čamca, koji je pokazao da ima još prostora za napredak i dovoljno materijala za još bolje rezultate. S druge strane Marko Marjanović, koji je lane bio osmi na svetu u skifu, u Zagrebu je bio dominantan izveslavši sjajnu regatu. Žao mi je što nije nastupio olimpijski viceprvak iz Rija Damir Martin jer, sudeći prema Marjanovićevom odličnom rezultatu, bili bismo svedoci jednog zanimljivog i neizvesnog okršaja između njih dvojice – kazao je Nebojša Ilić, trener Miloša Vasića, Nenada Beđika i Marka Marjanovića i koordinator seniorskog programa i dodao – Nastavljamo punom parom dalje. Za dve nedelje očekuje nas test na 4.000 m na Adi Ciganliji, a sredinom aprila prva zvanična regata u 2018. – „Croatia Open“ u Zagrebu.