Priznanje za Đorđe Višackog

Član rukovodstva Veslačkog saveza Srbije izabran za člana Izvršnog odbora Evropskih olimpijskih komiteta

Bivšem reprezentativcu i olimpijcu i vlasniku nekih od najboljih rezultata u istoriji srpskog veslanja, Đorđu Višackom, ukazana je velika međunarodna čast. Član Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije izabran je za člana Izvršnog odbora Evropskih olimpijskih komiteta na Generalnoj skupštini ovog najvišeg evropskog olimpijskog tela koja je održana u Zagrebu. Članove Izvršnog odbora EOK – a biraju predstavnici svih evropskih nacionalnih olimpijskih komiteta, a Đorđe Višacki je od ukupno 23 kandidata za 12 mesta u Izvršnom odboru, dobio ubedljivo najviše glasova (ukupno 41 glas).

“Počastvovan sam izborom za člana Izvršnog odbora Evropskih olimpijskih komiteta. Uz veliku ličnu satisfakciju, ovo doživljavam prvenstveno kao uspeh Olimpijskog komiteta Srbije. Izbor na ovako visoku i značajnu poziciju u evropskoj olimpijskoj porodici jasno govori o statusu koji Olimpijski komitet Srbije ima među drugim nacionalnim olimpijskim komitetima u Evropi. Trudiću se da u toku svog mandata kao član Izvršnog odbora EOK – a doprinesem jačanju ove organizacije u okviru međunarodne olimpijske porodice, kao i još boljem pozicioniranju Olimpijskog komiteta Srbije u okviru EOK – a.”, rekao je odmah nakon izbora Đorđe Višacki.

Evropski olimpijski komiteti na Generalnoj skupštini izabrali su Janeza Kocijančiča, doskorašnjeg dugogodišnjeg Predsednika Olimpijskog komiteta Slovenije za novog Predsednika Evropskih olimpijskih komiteta. Za Potpredsednika izabran je Nils Nigard iz Danske, za Generalnog sekretara ponovo je izabran Rafaele Panjoci iz Italije, dok je Kipranin Kikis Lazarides izabran za blagajnika ove organizacije.