Dvostruki uspeh domaćina

U subotu, 14. oktobra 2017, u Novom Sadu održana Daljinska regata, poslednje zvanično takmičenje u 2017, na kojoj je organizator ovog takmičenja, Danubius 1885, bio najuspešniji. Danubius 1885 pobednik i ovogodišnjeg Dunavskog kupa

Tačka na veslačku sezonu u našoj zemlji stavljena je u subotu, 14. oktobra 2017, u Novom Sadu u kojem je, u organizaciji Veslačkog kluba Danubius 1885, održana Daljinska regata, poslednje zvanično takmičenje u ovoj godini. Na Regati, koja je ujedno bila i peto kolo Omladinske lige Srbije, najviše uspeha imao je domaćin čiji su veslači i veslačice osvojili ukupno 6.25 odličja, od toga četiri zlatna, 1.25 srebrno i jedno bronzano. Na drugom mestu u ukupno plasmanu bio je Partizan sa 2.25 zlata, dva srebra i pet bronzi, a na deobi trećeg mesta našli su se hrvatski Iktus i Smederevo sa po jednim zlatnim i srebrnim odličjem. U Memorijalnoj trci „Katarina Kunović“, koja se održava u čast i sećanje na tragično nastradalu članicu Danubiusa 1885, pobedio je četverac skul za kadetkinje Partizana, dok je u prvom okršaju studentskih osmeraca na Daljinskoj regati najbolja bila posada Danubiusovih akademaca. Inače, Daljinskom regatom u Novom Sadu završen je i Dunavski kup u kojem je ove godine ukupni pobednik postao Danubius 1885. Prelazni pehar ovog takmičenja, u kojem je ove godine trofej barnio osiječki Iktus, novosadskom klubu biće uručen na prigodnoj svečanosti do kraja godine.

– Prezadovoljni smo kako je protekla Daljinska regata u Novom Sadu. Vremenski uslovi za takmičenje bili su idealni, a mali problem su u nekoliko navrata predstavljali brodovi. Ovim delom Dunava se obavlja međunarodni saobraćaj koji ne može da se obustavi zbog regate, međutim obezbeđenje je bilo na najvišem niovu i sve je proteklo u najboljem redu – kazao je prvi čovek Danubiusa 1885 Petar Ibročić i dodao – Posebno mi je drago što je prvi na Daljinskoj regati svoje predstavnike imao i Veslački klub Jedrina iz Višegrada, a nadam se da će se naše druženje i saradnja sa ovim klubom u narednim godinama intezivirati. Što se rezulatat tiče oni su bili sasvim solidni ako se imao u vidu da je sam kraj sezone i da su mnogi veslači i veslačice u nešto slabijem režimu treninga. Kao i svake godine i ove smo posle regate organizovali druženje u našem klubu uz tradicionalni pasulj kao glavno jelo.

Kompletne rezultate Daljinske regate možete preuzeti OVDE

Skor medalja na Daljinskoj regati

Klub

Zlato

Srebro

Bronza

Ukupno

Danubius 1885

4

1.25

1

6.25

Partizan

2.25

2

5

9.25

Iktus (Hrvatska)

1

1

/

2

Smederevo

1

1

/

2

Sava

0.75

/

/

0.75

Grafičar

/

2

/

2

Crvena zvezda

/

1

1

2

Palić

/

0.75

/

0.75

Medicinski fakultet (Novi Sad)

/

/

1

1