Srpski čamci dobili rivale u kvalifikacijama SP

Obavljen žreb kvalifikacionih grupa na Svetskom prvenstvu za seniore koje u nedelju, 24. septembra 2017, počinje u Sarasoti. Dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Miloš Vasić i skifista Marko Marjanović startuju danas, ženski dvojac bez kormilara Milica Slijepčević, Ljiljana Jošić kvalifikacije vesla u ponedeljak

Obavljen je žreb kvalifikacionih grupa na Svetskom prvenstvu za seniore koje u nedelju, 24. septembra 2017, počinje u Sarasoti (SAD). Prvog dana šampionata na stazi će se naći dve srpske posade. Od 17,11 časova po našem vremenu (11,11 č po lokalnom) dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Miloš Vasić veslaće u drugoj grupi kvalifikikacije gde će mu rivali za prva dva mesta koja direktno vode u polufinale (četvrtak, 17,31 č) biti čamci Turske, Danske, Belurusije, Kine i Hrvatske. U prvoj grupi kvalifikacija su Holandija, Francuska, Italija, Španija, Republika Irska i Južnoafrička Republika, a u trećoj Češka, Rumunija, SAD, Novi Zeland, Velika Britanija i Argentina. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u utorak od 18,29 č.

Voljom žreba skifista Marko Marjanović svrstan je u petu grupu kvalifikacija u kojoj će se od 19,16 č, za dva mesta koja direktno vode u četvrtfinale (sreda, 18,41 č), boriti sa čamcima Uzbekistana, Tunisa, Samoe i Hrvatske. U prvoj grupi kvalifikacija veslaće Brazil, Finska, Kuba, Monako i Meksiko, u drugoj Izrael, Češka, Južna Koreja, Francuska i Sveti Vinsent i Grenadini, u trećoj Rusija, Nemačka, Ukrajina, Paragvaj i Zimbabve, u četvrtoj Argentina, Japan, Španija, Danska i Bahami, u šestoj Novi Zeland, Južnoafrička Republika, Velika Britanija, Kina i SAD, u sedmoj Poljska, Portoriko, Švajcarska, El Salvador i Azerbejdžan, a u osmoj Benin, Holandija, Belorusija, Švedska i Italija. Repesaž u skifu na programu je u ponedeljak od 18,29 č.

Ženski dvojac bez kormilara Milica Slijepčević, Ljiljana Jošić svoj nastup na planetranom šampiontu počinje u ponedeljak. Naš čamac će od 16,39 č veslati u prvoj grupi kvalifikacija, a za jedno mesto koje direktno vodi u finale (subotam 16,23 č) protivnici će mu biti posade Velike Britanije, Meksika, Novog Zelanda, Španije i Nemačke. U drugoj grupi kvalifikacija nastupiće SAD, Danska, Italija, Kina i Republika Irska. Repesaž u ženskom dvojcu bez kormilara na programu je u sredu od 17,15 č.

 

Satnica srpskih čamaca na Svetskom prvenstvu za seniore u Sarasoti u nedelju, 24. septembra

Kvalifikacije– Dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Miloš Vasić – Turska, Danska, Belorusija, SRBIJA, Kina, Hrvatska – 17,11 č (prva dva čamca idu direktno u polufinale, ostali u repesaž)

Kvalifikacije – Skif Marko Marjanović – Uzbekistan, SRBIJA, Tunis, Samoa, Hrvatska – 19,16 č (prva dva čamca idu direktno u četvrtfinale, ostali u repesaž)