Sa četiri posade u Sarasotu

U petak, 15. septembra 2017, srpski dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Miloš Vasić i skifista Marko Marjanović otputovali na Svetsko prvenstvo za seniore gde će im se u toku sledeće nedelje pridružiti i skifista za lake veslače Miloš Stanojević i ženski dvojac bez kormilara Milica Slijepčević, Ljiljana Jošić. Planetarni šampionat za seniore startuje u nedelju, 24. septembra 2017.

Američki grad na Zapadnoj obali Floride, Sarasota, od 24. septembra do 1. oktobra 2017. biće domaćin Svetskog prvenstva za seniore na kojem će se za odličja boriti 936 veslača i veslačica iz 69 zemalja. Boje Srbije na ovom takmičenju braniće šestoro reprezentativaca koji će nastupiti u četiri čamca. U skifu će veslati Marko Marjanović, u skifu za lake veslače Miloš Stanojević, u dvojcu bez kormilara Nenad Beđik i Miloš Vasić, a u ženskom dvojcu bez kormilara Milica Slijepčević i Ljiljana Jošić. Marjanović, Beđik i Vasić su sa svojim trenerom Nebojšom Ilićem u petak krenuli put SAD, gde će im se u toku sledeće nedelje priduržiti ostatak reprezentacije. Pred odlazak za Sarastotu Ilić je bio kratak:

– Momci su naporno radili u proteklom periodu, a zadovoljan sam postignutim efektima treninga i atmosferom. Očekujem da spremno uđu u trke i da u delo sprovedu sve ono što su radili na treninzima – kazao je trener skifa i dvojca bez kormilara Nebojša Ilić.

S druge strane Stanojevića, koji put Amerike kreće u ponedeljak, sa “klupe” će predvoditi Francuz Sedrik Tublan, dok će Slijepčevićevu i Jošićevu voditi njihov trener sa Univerziteta Ostin u Teksasu Dejv O'Nil. U skifu je prijavljeno 39 čamaca, u dvojcu bez kormilara 19, u skifu za lake veslače 30, a u ženskom dvojcu bez kormilara 12. Takmičenje u Sarasoti, na novoj Regatnoj stazi koja se nalazi na veštačkom jezeru velelepnog parka “Nejtan Benderson”, počinje u nedelju, 24. septembra. Dan ranije biće obavljen žreb kvalifikacionih grupa i Svečano otvaranje.