Slijepčevićeva i Jošićeva prve na startnoj liniji u Plovdivu

U utorak, 18. jula 2017, obavljen žreb kvalifikacionih grupa na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine koje u sredu počinje u Plovdivu. Prvog dana šampionata kvalifikacione trke veslaju ženski dvojac bez kormilara Milica Slijepčević, Ljiljana Jošić, četverac bez kormilara Vanja Obradović, Aleksandar Beđik, Igor Đerić, Damjan Lazić i skifista za lake veslače Nikola Selaković. Svoj nastup u Bugarskoj u četvrtak počinju Viktor Pivač i Martin Mačković u dvojcu bez kormilara i Đorđe Urukalo i Dimitrije Ibročić u dubl skulu

U utorak, 18. jula 2017, u Plovdivu je obavljen žreb kvalifikacionih grupa na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine, koje u sredu počinje u Plovdivu i na kojem ćće učestvovati 845 veslača i veslačica iz 54 zemlje. Led na ovom šampionatu od srpskih posada probiće Milica Slijepčević i Ljiljana Jošić koje će se od 15,50 č po našem vremenu (16,50 po lokalnom) veslati u drugoj grupi kvalifikacija ženskog dvojca bez kormilara gde će im rivalke za jedno mesto koje direknto vodi u finale (subota, 16,33 č) biti čamci Australije, Meksika, Italije, Nemačke i Češke. U prvoj grupi kvalifikacija su posade Mađarske, SAD, Danske, Rumunije, Rusije i Kine, a repesaž u ovoj discipline na programu je u četvrtak od 11,10 č. Nakon Slijepčevićeve i Jošićeve na startnoj liniji naći će se četverac bez kormilara Vanja Obradović, Aleksandar Beđik, Igor Đerić, Damjan Lazić koji je voljom žreba svrstan u treću grupu kvalifikacija. Naš čamac će se od 16,30 časova boriti sa posadama Holandije, Italije, Turske i SAD za tri mesta koja direktno vode u polufinale (petak, 17 č). U prvoj grupi kvalifikacija veslaće posade Španije, Švajcarske, Australije, Francuske i Južnoafričke Repbulike, a u drugoj čamci Austrije, Nemačke, Litvanije, Kine i Velike Britanije. Repesaž je zakazan za četvrtak od 11,30 č. Naposletku na stazi će se naći Nikola Selaković koji će od 16,40 č sa čamcima Kine, Hrvatske, Nemačke, Portugalije i Slovenije nadmetati za tri mesta koja direktno vode u četvrtfinale (petak, 8,50 č). U prvoj grupi su SAD, Francuska, Izrael, Austrija, Švedska i Grčka, u trećoj Tajland, Italija, Belorusija, Meksiko, Norveška i Paragvaj, u četvrtoj Tunis, Turska, Moldavija, Ukrajina, Švajcarska i Južnoafrička Republika, u petoj Slovačka, Bugarska, Japan, Belgija i Novi Zeland, a u šesto Uzbekistan, Kipar, Brazil, Češka i Egipat. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u četvrtak od 11,40 č.

Preostala dva naša čamca svoj nastup u Plovdivu počinju u četvrtak. Od 8,10 č dvojac bez kormilara Viktor Pivač, Martin Mačković će se u prvoj grupi kvalifikacija boriti sa Južnoafričkom Republikom, Velikom Britanijom, Ukrajinom i Austrijom za tri mesta koja direktno vode u polufinale (subota, 10,30 č). U drugoj grupi su Italija, Rumunija, Francuska, Nemačka i Turska, a u trećoj Kazahstan, Moldavija, Holandija, Belorusija i SAD. Čamci koji ne budu iz prvog pokušaja uspeli da se domognu polufinale, priliku za to imaće u repesažu u petak od 9 č. U četvrtak kvalifikacije veslaju i Đorđe Urukalo i Dimitrije Ibročić u dubl skulu. Njih dvojca će u četvrtoj grupi kvalifikacija, za jedno mesto koje vodi direktno u polufinale (subota, 10,58 č), za rivale imati čamce Italije, Francuske, Slovenije i SAD. U prvoj grupi kvalifikacija su Bugarska, Ukrajina, Uzbekistan, Novi Zeland, Danska i Velika Britanija, u drugoj Litvanija, Švedska, Hrvatska, Estonija i Holandija, a u trećoj Indonezija, Nemačka, Tajland, Belgija i Španija. Repesaž će se veslati u petak od 8,20 č.

 

Satnica srpskih čamaca na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Plovdivu u sredu, 19. jula

Kvalifikacije – Dvojac bez kormilara Milica Slijepčević, Ljiljana Jošić – Austrija, SRBIJA, Meksiko, Italija, Nemačka, Češka – 15,50 č (prvi čamac ide direktno u finale, ostali u repesaž)

Kvalifikacije – Četverac bez kormilara Vanja Obradović, Aleksandar Beđik, Igor Đerić, Damjan Lazić – Holandija, Italija, Turska, SRBIJA, SAD – 16,30 č (prva tri čamca idu direktno u polufinale, ostali u repesaž)

Kvalifikacije – Skif za lake veslače Nikola Selaković – Kina, SRBIJA, Hrvatska, Nemačka, Portugalija, Slovenija – 16,40 č (prva tri čamca idu direktno u četvrtfinale, ostali u repesaž)